Acasă Extern Mike Pompeo: SUA vor continua să retragă militarii din Siria

Mike Pompeo: SUA vor continua să retragă militarii din Siria

Secretarul de stat american Mike Pompeo a spus astăzi, la Cairo, că SUA continua retragerea militarilor americani din Siria, așa cum a anunțat președintele Donald Trump, în ciuda criticilor aduse acestei decizii. Șeful diplomației americane a făcut declarații în timpul unei conferințe de presă, la Cairo.

Pompeo a mai spus că Statele Unite vor continua să lupte împotriva grupării teroriste ISIS, rămânând pe mai departe un partener statornic în Orientul Mijlociu.

Mike Pompeo a spus că, Statele Unite vor colabora cu aliații pentru a „expulza orice urmă iraniană” din Siria.

De asemenea, șeful diplomației americane a avertizat că SUA nu va acorda ajutoare pentru reconstrucția zonelor controlate de președintele sirian Bashar al-Assad până când nu vor fi plecați toți iranienii.

El a criticat politica ex-președintelui Barack Obama în Orientul Mijlociu, spunând că a făcut „erori de judecată”.

Mike Pompeo a făcut aceste declarații la Cairo după ce președintele Donald Trump a declarat, în urmă cu trei săptămâni,  că trupele americane se retrag din Siria. Anunțul a șocat aliații americani și a declanșat critici puternice la Washington.

Într-un mesaj pe Twitter, Mike Pompeo a scris că Statele Unite vor continua să îl susțină pe președintele egiptean Abdel Fattah el-Sissi „în protejarea libertății religioase și în lupta împotriva terorismului care îi amenință pe toți prietenii noștri din Orientul Mijlociu”.

Din Egipt, Mike Pompeo va merge în statele din Golf.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…