Acasă Extern SUA au început retragerea trupelor din Siria

SUA au început retragerea trupelor din Siria

Armata Statelor Unite a început retragerea efectivelor militare din Siria, a anunţat vineri un oficial militar citat de cotidianul USA Today.

Anunţul a fost făcut de colonelul Sean Ryan, purtătorul de cuvânt al coaliţiei antiteroriste internaţionale coordonate de Statele Unite.

Colonelul Sean Ryan nu a oferit detalii operaţionale despre retragerea din Siria, unde se află  aproximativ 2.000 de militari americani.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat, joi, că retragerea totală a trupelor americane din Siria se va desfășura în conformitate cu hotărârea luată de preşedintele Donald Trump.

„Decizia preşedintelui Trump privind retragerea trupelor a fost luată. Vom face acest lucru”, a declarat Mike Pompeo.

Statele Unite vor retrage trupele din Siria „în ritmul adecvat”, a afirmat, luni seară, preşedintele Donald Trump, subliniind că operaţiunile antiteroriste vor continua.

„Cotidianul ratat New York Times a scris cu bună ştiinţă un articol foarte imprecis despre intenţiile mele în Siria. Fără nicio diferenţă comparativ cu afirmaţiile iniţiale, ne vom retrage din Siria în ritmul adecvat şi în acelaşi timp vom continua să combatem reţeaua teroristă Stat Islamic şi să facem toate celelalte lucruri prudente şi necesare!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Cotidianul The New York Times a difuzat un articol pe baza declaraţiilor făcute de John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Donald Trump. Bolton a afirmat că Statele Unite nu vor putea retrage trupele din Siria până nu vor fi primite asigurări din partea Turciei că nu vor fi atacate grupurile insurgente turce susţinute de Washington, sugerând că efectivele militare americane vor mai rămâne pe teren câteva luni sau câţiva ani.

Preşedintele Donald Trump a decis, pe fondul criticilor, retragerea etapizată a trupelor americane din Siria, au afirmat recent oficiali de la Washington citaţi de cotidianul The New York Times.

Președintele Donald Trump a stabilit ca retragerea efectivelor americane din Siria să aibă loc în patru termen de luni – iniţial anunţase un termen de 30 de zile.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…