Acasă Extern Siria: Civilii sunt evacuați din enclava controlată de ISIS

Siria: Civilii sunt evacuați din enclava controlată de ISIS

Un convoi format din zeci de camioane care transportă civilii evacuaţi din enclava Baghouz controlată de gruparea extremistă Stat Islamic au părăsit regiunea din estul Siriei, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (SDF), relatează Reuters.

SDF a anunţat că civilii din enclava Baghouz au fost izolaţi de extremişti, ceea ce reprezintă un pas crucial pentru eliberarea finală a regiunii.

Reporterii din apropierea zonei de graniţă au văzut camioanele părăsind enclava.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate siriene a declarat marţi că o operaţiune militară care are ca scop alungarea extremiştilor din ultima enclavă islamistă din estul Siriei va începe imediat după evacuarea civililor.

Mustafa Bali a declarat că în cazul în care membrii grupării extremiste care au mai rămas în regiune şi care sunt estimaţi la aproximativ 300 se vor preda, nu va fi nevoie de utilizarea forţei.

Comentariile au apărut după ce un oficial kurd şi un observator de război din Siria au anunţat că zeci de camioane au sosit la marginea enclavei controlate de ISIS pentru a evacua civilii rămaşi în interior, despre care se crede că ar fi în număr de câteva sute.

”Lucrăm fie la extragerea civililor fie la evacuarea lor şi atacarea locaţiei”, a declarat Bali.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…