Acasă Extern Curtea Supremă din SUA: Soros pierde dreptul de a finanța din bani publici ONG-urile din străinătate

Curtea Supremă din SUA: Soros pierde dreptul de a finanța din bani publici ONG-urile din străinătate

Curtea Supremă din SUA a decis că ONG-urile miliardarului George Soros nu vor mai primi finanţare în străinătate de la bugetul federal.

Hotărârea Curţii Supreme a fost pronunţată într-un proces cu ONG-uri fondate de George Soros, dar este aplicabilă tuturor organizațiilor non-guvernamentale americane cu filiale în străinătate.

În dosarul nr. 19-177 care are ca părţi Agenția pentru Dezvoltare Internaţională şi Alianţa Internaţională pentru Societatea Deschisa (Alliance for Open Society International), aparţinând miliardarului  George Soros, Curtea Supremă din SUA a confirmat deciziile primelor două instanţe.

Curtea Supremă a SUA a menţinut interdicţia finanţării de la bugetul federal a ONG-urilor ale căror filiale din străinătate nu se angajează explicit să se ţină departe de susţinerea prostiţutiei şi a sclaviei.

Organizaţiile-mamă care activează pe teritoriul Statelor Unite vor continua să fie finanțate de la bugetul american. Curtea Supremă a admis cererea ONG-urilor lui Reţele Soros de a primi în continuare finanţare de la bugetul federal, chiar şi în lipsa unui angajament de felul celor menţionate.

Pe teritoriul SUA ONG-urile, în general, beneficiază de libertatea cuvântului protejat de Primul Amendament, în afară granițelor SUA această protecție nu mai este valabilă, pentru simplul motiv că celelalte țări nu se organizează conform Constituției Statelor Unite.

3.4/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…