Acasă Extern Guvernul Italiei, decret-lege: În localitățile afectate de coronavirus nu intră și nu iese nimeni

Guvernul Italiei, decret-lege: În localitățile afectate de coronavirus nu intră și nu iese nimeni

Un decret guvernamental emis de autoritățile italiene confirmă carantina impusă localităților unde s-au găsit cazuri de contaminare cu noul coronavirus, informează La Repubblica. Nimeni nu intră și este interzis ca cineva să părăsească localitatea, a specificat primul ministru italian, Giuseppe Conte.

„Am adoptat un decret cu măsuri pentru controlul și gestionarea situației de urgență epidemiologică. Scopul este cel de a proteja sănătatea oamenilor”, a precizat premierul Giuseppe Conte la finalul ședinței Consiliului de Miniștri de la sediul Protecției Civile din Roma.

Pentru aplicarea măsurilor adoptate se va solicita ajutorul forțelor de ordine și dacă va fi necesar chiar și cel al armatei italiene.

„Protejarea sănătății italienilor  este aspectul cel mai important pentru noi și care ocupă primul loc în ierarhia valorilor constituționale. Sănătatea ocupă primul loc într-o ierarhie a valorilor. Dacă va fi nevoie vom cere ajutorul armatei”, a spus premierul Conte.

Zece localități din regiunile Lombardia și Veneto sunt complet izolate.

„În zonele focar de infecție nu vor fi permise intrarea și ieșirea, cu excepția unor servicii care vor necesita o aprobare specială. În acele zone s-a dispus deja suspendarea activităților sociale și de muncă. Evident, vom efectua controale, să ne asigurăm că măsurile de izolare din teritorii sunt respectate, prin urmare am emis deja un ordin poliției să ne ajute în acest sens. Dacă va fi necesar vom apela la forțele armate, dar suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea cetățenilor”, a conchis premierul Giuseppe Conte.

Nerespectarea măsurilor decise de guvern va fi pedepsită în conformitate cu articolul 650 din codul penal care prevede o pedeapsă cu închisoarea până la 3 luni.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…