Acasă Intern Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităţilor, a fost izolat la domiciliu de două zile. Şcolile din comuna unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus au fost închise.

Autorităţile din judeţul Gorj au decis că toate activităţile care vizează prezenţa unui public numeros să fie suspendate în comuna Prigoria, unde locuieşte tânărul diagnosticat cu virusul Covid-19. De asemenea, şcolile din comună au fost închise până la efectuarea dezinfecţiei.

„Am adoptat o hotărâre care vizează în primul rând suspendarea activităţilor cultural-educative, sportive, cu public numeros, în comuna Prigoria, acolo unde locuieşte cetăţeanul diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, s-a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile din Prigoria până la dezinfecţie. Totodată, au fost izolaţi cei care au intrat în contact cu acesta”, a declarat Ion Cristinel Rujan, prefectul judeţului Gorj.

Acesta a spus că toţi medicii de familie din localităţile în care sunt persoane izolate la domiciliu au fost convocaţi joi şi că s-a hotărât asigurarea hranei şi apei pentru persoanele izolate şi asigurarea premanenţei la primăriile din aceste localităţi.

„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcţia de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autorităţile administraţiei publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a mai spus prefectul.

„Ancheta epidemiologică se desfăşoară prin raportare la cetăţeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din județul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, şi celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biologice şi transmiterea lor la Institutul Matei Balş”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…