Acasă Extern Iranul refuză să-și retragă trupele din Siria

Iranul refuză să-și retragă trupele din Siria

Conducerea islamică din Iran a transmis, miercuri, Israelului că nu va retrage efectivele militare din Siria, catalogând drept „o glumă” avertismentul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, informează agenţia de presă ISNA, citată de site-ul Ynetnews.com.

„Republica Islamică Iran va menţine consilierii militari, forţele revoluţionare şi armamentul în Siria”, a declarat miercuri generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei iraniene.

Ali Jafari a catalogat ameninţările lui Benjamin Netanyahu drept „o glumă”, avertizând Guvernul Israelului că „se joacă ţinând coada unui leu”.

„Ar trebui să vă temeţi de ziua în care rachetele noastre de mare precizie vă vor cădea în cap”, a continuat Ali Jafari.

Premierul Benjamin Netanyahu, a somat, marţi, Iranul să retragă efectivele militare din Siria cât mai rapid, în contextul amplificării tensiunilor israelo-iraniene.

„Am auzit o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Ministerului iranian de Externe că ei nu au prezenţă militară în Siria, doar consilieri. Eu i-aş consilia să se retragă rapid de acolo, deoarece noi vom continua politica agresivă în regiune aşa cum am promis”, a declarat Benjamin Netanyahu cu ocazia ceremoniei de învestire a şefului Statului Major al Armatei israeliene, Aviv Kochavi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, a respins luni afirmaţiile lui Benjamin Netanyahu că Israelul ar fi efectuat „sute” de raiduri aeriene asupra obiectivelor militare iraniene din Siria.

„Comunicatele Israelului sunt lipsite de fundament şi false, sunt doar o încercare a sioniştilor de a ascunde eşecurile din regiune. Administraţia din Siria a invitat oficiali iranieni doar în scop de consiliere pentru combaterea terorismului”, declara Bahram Qassemi.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…