Acasă Extern Trump a părăsit Casa Albă OVAȚIONAT, într-o atmosferă de SĂRBĂTOARE. Joe Biden a preluat mandatul într-o atmosferă SUMBRĂ, ca la înmormântare

Trump a părăsit Casa Albă OVAȚIONAT, într-o atmosferă de SĂRBĂTOARE. Joe Biden a preluat mandatul într-o atmosferă SUMBRĂ, ca la înmormântare

La 20 ianuarie 2021, în Washington D.C. au avut loc două evenimente care se repetă odată la patru ani sau la opt ani când se predă ștafeta noului Președinte al Statelor Unite. De fiecare dată evenimentele sunt însoțite de festivități. La fel s-a întâmplat și ieri, când președintele în exercițiu Donald Trump a susținut discursul de rămas bun, iar președintele ales Joe Biden a preluat mandatul prin depunerea jurământului.

Atmosfera la cele două evenimente a fost foarte diferită.

Donald Trump și-a susținut discursul în fața simpatizanților săi, într-o atmosferă de sărbătoare, fiind ovaționat de cei prezenți care strigau mereu ”We love you”, ”USA, USA”. Aceștia l-au condus în urale pe Donald Trump și pe soția sa Melania până la scara avionului.

Președintele ales Joe Biden a ținut un discurs și a depus jurământul într-o atmosferă sumbră, ca la o înmormântare. Nu am înțeles de ce erau înfipte în pământ mii de stegulețe, în apropierea scenei de discurs. Probabil, aceștia erau simpatizanții (!) lui Joe Biden.  

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…