Acasă Intern Iohannis, în ziua noului bilanţ negativ de Covid-19: ”Virusul este real, nu dispare prin negarea acestuia”

Iohannis, în ziua noului bilanţ negativ de Covid-19: ”Virusul este real, nu dispare prin negarea acestuia”

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să adopte urgent cadrul pentru ca  autorităţile să poată acţiona în cazul pandemiei.  

Klaus Iohannis a prezentat joi un bilanţ al decretelor sale semnate prin care a instituit starea de urgenţă în România, pe 16 martie şi pe 14 aprilie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 9 iulie, 614 de cazuri de noi îmbolnăviri cu COVID-19.

Klaus Iohannis a cerut joi ca cetăţenilor să le fie transmis un mesaj unitar, motiv pentru care şeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze în cazul pandemiei.

„Este nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetăţenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut un apel de colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului.

„Acum nu este momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieţii românilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă ţară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute.

Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre şi dispute despre o măsură sau alta. România şi românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raţionale, solide, de disponibilitate de a asculta experţii din domeniu şi de a găsi soluţiile cele mai bune pentru societate”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a anunţat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgenţă instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…