Acasă Intern ALDE refuză consultările cu Iohannis până când Augustin Lazăr nu este revocat

ALDE refuză consultările cu Iohannis până când Augustin Lazăr nu este revocat

ALDE anunţă că nu va onora invitaţia la consultări lansată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, motivând că şeful statului nu este interesat de consultări reale, ci de simularea lor.

„În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist”, se arată în comunicatul ALDE.

„Poziţia noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaşte: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foştilor torţionari. Iar sub umbrela acestei complicităţi, partidul nostru nu are ce discuta cu preşedintele în problematica Justiţiei”, mai preciează sursa citată.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…