Acasă Intern Primarii de comune vin la București și se vor întâlni cu președintele Iohannis

Primarii de comune vin la București și se vor întâlni cu președintele Iohannis

În perioada 16-19 februarie 2020 va avea loc cea de-a XXIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), la Rin Grand Hotel, București. Lucrările Adunării generale se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, informează un comunicat de presă remis redacției Cadran Politic.

Evenimentul reunește peste 550 de primari ai comunelor din România și are ca temă „Satul românesc, parte integrantă a ruralului european”.

ACoR își propune să identifice, împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale, cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și să stabilească măsurile ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Președintele Iohannis se va întâlni, luni, cu primarii comunelor membre ale ACoR, la Rin Grand Hotel, București.

Primarii de comune, membri ai AcoR vor avea o întâlnire de lucru cu delegația Guvernului României, condusă de prim-ministrul interimar, Ludovic Orban. De asemenea, vor avea loc ședințe de lucru cu membrii din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Primarul Emil Drăghici, președintele ACoR

ACoR va acorda distincții persoanelor cu o activitate îndelungată în domeniul administrației publice locale din România și din Republica Moldova.

De asemenea vor fi acordate Ordinele de merit ale ACoR primarilor care au avut o activitate deosebită, în mediul rural, în promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc; literatură și publicistică; promovarea activităților sportive; instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești; sprijinirea de proiecte/programe cu rol educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social.

Președintele Asociaţia Comunelor din România este Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi. AcoR a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor ACoR este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…