Acasă Intern Prima şcoală „inteligentă”, în primul „sat inteligent” din România

Prima şcoală „inteligentă”, în primul „sat inteligent” din România

În satul Ciugud din judeţul Alba a fost înfiinţată prima şcoală smart în mediul rural din România. Localitatea este campioană la investiţii făcute cu fonduri europene.

120 de elevi şi profesorii lor beneficiază de soluţii de ultimă oră pentru iluminat şi climatizare, pe lângă modernizarea clădirii.

Când elevii dacă nu pot ajunge la şcoală, aceștia urmăresc lecţiile pe calculator, iar părinţii pot vedea notele copiilor lor pe internet.

Clădirea şcolii din Ciugud, construită în 1938, este azi de nerecunoscut. A fost reabilitată în întregime şi reorganizată. Sistemul modern permite ca în fiecare clasă iluminatul şi climatizarea să fie reglate cu ajutorul unor senzori. Inclusiv toaletele senzori de inundaţie, care opresc robinetele când sesizează pe podea o cantitate mai mare de apă.

Elevii sunt încântaţi de noua faţă a şcolii. Renovarea este şi pe placul profesorilor, care sunt încântaţi că a venit la pachet cu tehnologii la care nici nu visau.

Şcoala de la Ciugud a devenit smart cu ajutorul unor fonduri private, accesate de primărie. Aici învaţă 120 de elevi, de la clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a.

Istoric:

Primarul Gheorghe Damian

Proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural” a fost declarat câștigător în cadrul competiției „Țara lui Andrei”, iar comuna a primit finanțare pentru a realiza prima școală smart din mediul rural din România.

Proiectul inițiat de comuna Ciugud a fost selectat din cele câteva zeci de proiecte intrate în finală, fiind susținut în fața juriului chiar de primarul Gheorghe Damian, în timp ce copiii din Ciugud au transmis un mesaj video prin care își exprimau dorința de a învăța într-o școală inteligentă.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…