Acasă Extern APCE a sesizat Comisia de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România

APCE a sesizat Comisia de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România

Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg a votat miercuri, 29 ianuarie, sesizarea Comisiei de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România, pe care Guvernul Orban şi-a angajat azi răspunderea în faţa Parlamentului.

Au fost 26 de voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”.

Sesizarea Comisiei de la Veneţia a fost propusă de senatorul PSD Titus Corlăţean. Reprezentantul PNL, Viorel Badea, a susţinut în comisia respingerea cererii, iar cel al USR, Iulian Bulai, a cerut amânarea până mâine, pentru a putea avea în față textul de azi cu formula finală, dar și o opinie de la Congresul aleșilor locali.

Corlăţean a susţinut în Comisia de monitorizare, cea mai importantă comisie a APCE, că intenţia guvernului de a schimba legea electorală cu doar patru luni înainte de alegeri încalcă orice standarde şi principii la nivel european.

Procedura sesizării Comisiei de la Veneţia prin intermediul APCE a fost folosită recent şi de PNL, pentru o analiză pe legile justiţiei adoptate de majoritatea PSD din Parlament.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…