Acasă Intern Robert Cazanciuc: ”Legea Carantinării  va fi dezbătută în Parlament până vom avea garanția că îi protejează pe români”

Robert Cazanciuc: ”Legea Carantinării  va fi dezbătută în Parlament până vom avea garanția că îi protejează pe români”

Președintele interimar al Senatului, a vorbit, duminică, de la sediul PSD, despre legea carantinării și izolării, care se discută acum în parlament. Robert Cazanciuc a lansat un atac la Guvern și spune că ceea ce a trimis Executivul este un act dezastruos.

„Am avut o săptămână în care președintele a ieșit la TV ca să certe pe toată lumea. Dar Guvernul PNL a scăpat situația de sub control.

Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta , am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO.

Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare.

Această lege trebuie să reglementeze nu mai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor.

Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și ONG-uri.

Am rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state.

Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri. Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni. O lege proastă pune în pericol pe toată lumea”, a precizat ”, a spus președintele interimar al Senatului.

„Noi avem program de lucru. O să stăm în Parlament până vom avea garanția că legea îi protejează pe români. O să vedem de cum vor fi dezbaterile în comisii”, a mai precizat Robert Cazanciuc.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…