Acasă Diverse Fost şef al „Doi şi-un sfert“ arestat pentru trafic de droguri

Fost şef al „Doi şi-un sfert“ arestat pentru trafic de droguri

Gelu Oltean, fost şef al al Serviciului secret al Ministerului de Interne (DGIPI – Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă), a fost arestat duminică, după ce sâmbătă fusese reţinut de procurorii DIICOT Braşov pentru trafic de droguri.

Acuzaţiile au legătură cu activitatea lui Gelu Oltean în cadrul clinicii de wellness Youness Clinic de lângă Bucureşti, unde pacienţilor li s-ar fi dat spre consum o substanţă considerată drog, sub pretextul unor aşa-zise tratamente.

În acelaşi caz au mai fost reţinuţi Vanessa Youness, fondatoarea clinicii şi partenera de viaţă a lui Oltean, şi „şamanul“ clinicii, un cetăţean englez, Thomas Lishman.

Tribunalul Braşov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman. DIICOT susţine că cei trei organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine ayahuasca.

Cine este Gelu Oltean?

Este considerat omul de încredere al lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”. Potrivit Digi 24, în 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI.

Oltean a fost șef al DGIPI în două mandate, iar în 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în celebrul caz Mailat.

În 2016, fostul şef al DIPI a fost pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri şi abuz în serviciu. Potrivit DNA, în cursul anului 2014, în calitate de ordonator de credite asupra fondurilor operative ale DIPI, Gelu Oltean şi-ar fi însuşit suma de 15.000 lei, iar pentru aceasta, într-un raport întocmit ulterior, ar fi atestat în fals existenţa unor cheltuieli operative.

„Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, înregistrarea în evidenţele documentelor secrete de stat ale D.I.P.I., nivelul de clasificare „secret”, a unui înscris care nu conţinea nicio informaţie a cărei divulgare să fie de natură a produce daune securităţii naţionale”, acuză DNA.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…