Acasă Intern Iohannis, despre demisia lui Orban: Nu exclud absolut nici un scenariu

Iohannis, despre demisia lui Orban: Nu exclud absolut nici un scenariu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu exclude varianta demisiei premierului Ludovic Orban în vederea declanşării alegerilor anticipate. Şeful statului precizează, însă, că nu au existat discuţii punctuale pe acest subiect.

„Eu nu exclud acum din start absolut niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu i se pare oportună ideea unui guvern de uniune naţională. Şeful statului a adăugat că singurele variante sunt cele privind declanşarea anticipatelor sau continuarea guvernării PNL.

„Nu mi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională. Eu îmi doresc un guvern liberal. Variantele sunt fie anticipate fie guvern liberal. Orice altă variantă nu intră în discuţie”, a spus Klaus

Reacţia președintelui Iohannis vine în contextul în care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune naţională până în luna noiembrie, ”când sunt alegeri la termen”.

Klaus Iohannis nu vrea ca Orban să candideze la locale

Preşedintele Iohannis a afirmat, luni, că nu crede că Ludovic Orban ar trebui să fie măsurat ca un eventual candidat pentru Primăria Capitalei, întrucât Orban ar trebui să rămână premier.

Iohannis convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputaţilor şi Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, aleşii se pot întruni în sesiune extraordinară la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

„Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare”, prevede articolul 84 din regulamentul Camerei Deputaţilor.

Guvernul a transmis, luni dimineaţă, documentul de asumare a răspunderii pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în după tururi.

În acest context, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că PSD negociază cu toate partidele parlamentare pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. Sunt necesare 233 de voturi pentru a demite Guvernul Orban.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…