Acasă Intern SRI refuză să desecretizeze echipele mixte din Protocolul NELEGAL pe Justiție

SRI refuză să desecretizeze echipele mixte din Protocolul NELEGAL pe Justiție

După un an de la publicarea Raportului Inspectiei Judiciare privind aplicarea Protocolului nelegal PÎCCJ-SRI din 2009, SRI refuză să declasifice anexele secrete privind echipele comune formate din procurori și ofițeri SRI, relatează luju.ro

În articolul semnat de George Tarata, se precizează că deși „CSM a cerut SRI declasificarea celor 19 anexe, nu a primit raspuns. Publicarea anexelor ar duce la devoalarea procurorilor care s-au transformat in colaboratori ai SRI, cu încălcarea grava a legii“ (Documente)

„Serviciul Roman de Informatii ascunde echipele mixte. Ne referim desigur la celebrele echipe comune formate din procurori si ofițeri SRI, echipe mixte constituite în baza nelegalului Protocol PÎCCJ-SRI din 2009, semnat de Laura Kovesi (foto centru), Gabriela Scutea, George Maior si Florian Coldea (foto dreapta). Desi i s-a cerut sa declasifice documentele in care se regăsesc informații inclusiv despre echipele mixte procurori-ofițeri SRI, institutia condusa de Eduard Hellvig (foto stanga) se face ca ploua.

În aprilie 2019, Inspectia Judiciara a finalizat “Raportul privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Roman de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securității naționale, încheiat in anul 2009, declasificat și reînregistrat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație si Justitie sub nr. 884/C/29 martie 2018”.

Raportul Inspecției Judiciare publicat în exclusivitate de Lumea Justiției  dezvăluie modul în care Laura Kovesi a cerut imperativ și în interesul celerității comunicarii și coordonării, ca înștiințările efectuate potrivit art. 6 din Protocol să fie adresate direct lui Florian Coldea.

Lumea Justiției relatează că generalul Adrian Ciocirlan, in prezent adjunct al SRI, a fost făcut prin ordinul lui Kovesi “beneficiar secundar” al informațiilor obtinute in dosarele penale. De asemenea, generalului Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI, i s-a permis sa preia atribuțiile procurorului, acesta ajungând să întocmească procese-verbale care erau mai apoi folosite ca acte de sesizare în dosarele DNA ce ajungeau la ÎCCJ.

Articolul integral poate fi citit pe luju.ro

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…