Acasă Intern Referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare. Lider PSD: Legea permite secţii de votare diferite

Referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare. Lider PSD: Legea permite secţii de votare diferite

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.

„Legea nu ne permite decât secţii de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secţii de votare diferite”, a anunţat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, referitor la organizarea unui eventual referendum.

Trezorierul PSD a mai spus, tot legat de un posibil referendum, că în teritoriu, toată lumea le-a spus „că ar fi bine ca să lăsăm cetăţeanul să gândească liber, după propria conştiinţă”.

Întrebat dacă asta înseamnă că PSD nu-şi va îndemna electoratul la o anumită opţiune, Drăghici a replicat: „Acesta este suflul care ne vine din teritoriu. Noi totdeauna ascultăm pe cei din teritoriu”.

Declaraţia lui Mircea Drăghici vine în contextul în care senatoarea USR Florina Presadă a afirmat miercuri seară că PSD pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să separe secţiile de vot la alegerile europarlamentare şi la referendum, deşi cele două scrutine vor avea loc în aceeaşi zi.

Primarii şi preşedinţii de consililor judeţene PSD din ţară au o întâlnire, joi, la Parlament, cu liderul partidului Liviu Dragnea şi conducerea formaţiunii, pentru discuţii despre organizarea campaniei electorale naţionale la alegerile europarlamentare din 26 mai.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…