Acasă Extern Donald Trump ameninţă că va închide platformele de social media după ce Twitter a pus tag-uri la mesajele sale

Donald Trump ameninţă că va închide platformele de social media după ce Twitter a pus tag-uri la mesajele sale

Președintele SUA, Donald Trump, ameninţă că va închide platformele de social media, după ce Twitter a semnalat că mesajele sale ar putea dezinforma.

Twitter a pus tag-uri de verificare la mesajele președintelui Trump. Semnul de exclamare albastru, care marchează mesajele de pe contul @realDonaldTrump, are linkuri către articole din The Washington Post, CNN şi ale surse de presă care demontează afirmaţiile preşedintelui.

„Republicanii simt că platformele social media vor să reducă la tăcere vocile conservatoare”. Le vom reglementa strict sau le vom închide, înainte ca asta să se întâmple. Vedem ce au încercat să facă în 2016 şi au eşuat”, scrie Donald Trump pe Twitter.

Pe de altă parte, Twitter a fost pus sub presiune pentru că i-a permis preşedintelui american să răspândească teorii ale conspiraţiei şi să-şi atace adversarii, deşi platforma are o politică de stopare a dezinformării.

Recent, au fost raportate numeroase solicitări de acţiune împotriva președintelui Trump, după ce acesta a promovat săptămâni la rând o teorie conspiraţionistă cu privire la implicare prezentatorului Joe Scarborough, de la MSNBC, în moartea unei membre a staff-ului său, Lori Klausutis, pe când aceasta era parlamentar.

Twitter a refuzat să ia măsuri împotriva preşedintelui cu privire la aceste mesaje, însă marţi a pus tag-uri de verificare pe câteva dintre mesajele sale. Donald Trump acuză de multă vreme social media că este împotriva republicanilor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…