Acasă Intern Scrisoare DESCHISĂ către Florin Cîțu

Scrisoare DESCHISĂ către Florin Cîțu

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, îi adresează o scrisoare publică premierului desemnat, Florin Cîțu și îi cere acestuia să lămurească controversele din jurul său legate de atacul speculativ asupra leului, în perioada în care lucra pentru ING Bank.

”SOLICITARE PUBLICA CATRE PRIM- MINISTRUL DESEMNAT FLORIN CÎȚU

Domnule prim- ministru desemnat,

De la numirea dvs in funcția de ministru de finanțe refuzați constant sa lămuriți chestiunile care pun sub semnul întrebării nu numai integritatea dumneavoastră cat și exercitarea funcției in interesul acestei țări. Nominalizarea dumneavoastra ca premier desemnat va obliga si mai mult acum sa nu veniți în fata Parlamentului pana nu furnizati cetățenilor acestei tari răspunsuri și probe privitoare la următoarele chestiuni :

  1. La încetarea contractului dvs cu ING Bank ați anunțat public ca ați depus plangeri penale pentru spălare de bani împotriva acestei bănci care intre timp a și fost sancționată cu o amenda record de 775 milioane de euro. Ați depus cu adevărat aceste plangeri penale? Puteti proba asta? Sau ati recurs la o intelegere financiara cu banca pe care ati acuzat-o? Spuneți public cati bani ați încasat in urma stingerii conflictului ajuns și în instanță!

2.Ați fost implicat personal în spălarea de bani, avand in vedere funcția importanta pe care o dețineați in cadrul ING?

  1. În aceeași perioada, ați afirmat public ca ați încasat bonusurile de la banca mai sus menționată in off-shore-uri. Cati bani ati incasat in aceste off-shore-uri si care e suma cu care, in felul acesta, ati eludat statul roman?

4.Care este sursa banilor care va intra anual în declarația de avere – circa 100.000 euro an de an – în condițiile în care bunurile au rămas aceleași?

P.S. Inainte de a va desemna, v-a cerut Președintele Klaus Iohannis sa lamuriti aceste lucruri?”, scrie Daniel Zamfir.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…