Acasă Intern Florin Iordache, despre buget: Sper ca Iohannis să îl retrimită cât mai repede ca să-l dăm în aceeaşi formă

Florin Iordache, despre buget: Sper ca Iohannis să îl retrimită cât mai repede ca să-l dăm în aceeaşi formă

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să retrimită cât mai repede Legea bugetului la reexaminare în Parlament, astfel încât plenul reunit să îl dea înapoi în aceeaşi formă, spre promulgare.

„Sper cât mai repede să retrimită, astfel încât, într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Motivările Preşedintelui privind bugetul nu se susţin. Preşedintele căuta tot felul de scuze că nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capacitatea majorităţii. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiţi pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toţi susţin în continuare. E un buget cu o creştere economică suficientă care asigură finanţarea acelor cheltuieli şi investiţii asumate prin programul de guvernare şi creşterea alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Florin Iordache, miercuri, la Parlament.

„În fiecare zi de întârziere, cei care nu primesc alocaţii, pensii şi salarii să se uite spre Cotroceni şi Iohannis. Toate creşterile prevăzute în buget, fie că discutăm de autorităţi şi de alocaţii sunt cuprinse în buget. Atâtat timp cât nu avem bugetul prmulgat toate aceste măsuri nu pot fi aplicate. Am demonstrat cu date şi statistici că acest buget se susţine. Ne-am asumat această întârziere, dar acum bugetul se susţine şi e un buget pentru creşterea tuturor măsurilor pe care ni le-am asumat”, a completat Iordache.

Reacţia deputatului Iordache vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD a construit un buget pe 2019 care prevede o reducere semnificată a bugetelor locale.

Florin Iordache a declarat, miercuri, că poate preşedintele Klaus Iohannis va lămuri opinia publică cum este cu „banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu”. Reacţia deputatului PSD vine după ce şeful statului a afirmat că prioritatea zero a PSD este „albirea dosarelor” liderilor partidului.

„E o temă pe care Preşedintele e acum în campanie. Pot să-l înţeleg că e acum în campanie şi tema predilectă de campanie e aceasta cu dosarele, cu corupţia ş.a.m.d. Poate ne lămureşte cum e cu casele, cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu”, a afirmat Florin Iordache, miercuri, la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero” şi nu bugetul de stat pentru 2019. El a adăugat că va retrimite la reexaminarea de către Legislativ a Legii.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…