Acasă Mediu Inundaţii în Australia: Mii de oameni evacuați

Inundaţii în Australia: Mii de oameni evacuați

Ploile torenţiale au provocat inundaţii ce se produc „o dată la un secol” în nord-estul Australiei, mii de persoane fiind nevoite să-şi abandoneze locuinţele, au anunţat autorităţile locale, avertizând că precipitaţiile vor continua şi în zilele următoare, informează cotidianul The Telegraph.

Regiunea tropicală din nordul Australiei primeşte precipitaţii abundente în timpul sezonului musonic umed din această perioadă a anului, dar cantitatea de ploaie înregistrată anul acesta este cu mult peste nivelurile obişnuite.

Mii de locuitori din oraşul Townsville, statul Queensland, au rămas fără electricitate, iar drumurile de acces spre localitate au fost inundate.

Aproximativ 20.000 de imobile sunt în pericol de a fi inundate dacă ploile continuă şi în zilele următoare.

Annastacia Palaszczuk, premierul statului Queensland, a declarat că vremea de acum nu este „un eveniment care se produce o dată la 20 de ani, este unul la 100 de ani”.

În timp ce nordul Australiei ce confruntă cu ploi neobişnuit de abundente, sudul ţării a fost afectat de un val de caniculă şi secetă prelungită, în unele zone mercurul în termometre urcând până la 35 grade în cursul nopţii, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură minimă înregistrată vreodată în Australia.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…