Acasă Mediu Incendii de vegetaţie în Portugalia. A fost mobilizată armata pentru a ajuta la stingerea focului

Incendii de vegetaţie în Portugalia. A fost mobilizată armata pentru a ajuta la stingerea focului

Peste 800 de pompieri au fost mobilizaţi în centrul Portugaliei pentru a stinge trei incendii puternice de vegetaţie, iar autorităţile au emis ordine de evacuare pentru populaţia din zonele afectate, potrivit BBC.

Cele trei incendii s-au declanşat sâmbătă, iar autorităţile au anunţat că duminică au reuşit să ţină sub control două dintre acestea. Incendiile s-au răspândit rapid din cauza vântului puternic din regiune.

Opt pompieri şi 12 civili au fost răniţi, iar Armata a decis mobilizarea armatei pentru a ajuta la stingerea focului. Mai multe şosele importante au fost închise.

Poliţia a declanşat o investigaţie în legătură cu aceste incendii, a anunţat Eduardo Cabrita, ministrul portughez de Interne. El a informat că autorităţilor locale li s-a părut suspect că cele trei incendii au izbucnit în aceeaşi perioadă şi în zone apropiate.

„Suntem pregătiţi pentru o zi grea”, a declarat Belo Costa, un oficial din cadrul Protecţiei Civile. El a mai informat că nicio locuinţă nu este în pericol să fie afectată de incendii.

Preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că urmăreşte situaţia şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de persoanele afectate.

Şase regiuni din centrul şi sudul Portugaliei sunt sub cod roşu de incendii. Incendiile de vegetaţie sunt o problemă frecventă în Portugalia deoarece ţara este puternic împădurită, temperaturile ridicate din timpul verii duc la aprinderea copacilor, iar vânturile puternice care vin dinspre Oceanul Atlantic înteţesc focul.

În 2017, 64 de persoane au decedat din cauza unui incendiu în Portugalia, acesta fiind cel mai grav  incident din istoria modernă a ţării.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…