Acasă Extern Vladimir Putin: Există pericolul unei rupturi în dezvoltarea lumii

Vladimir Putin: Există pericolul unei rupturi în dezvoltarea lumii

Președintele rus Vladimir Putin avertizează că există pericolul unei rupturi în dezvoltarea lumii, o luptă de genul „toți împotriva tuturor” și poate evolua „imprevizibil și incontrolabil”, dacă nu se iau măsuri de prevenție. Acestă ruptură va duce la încercări de a rezolva lucrurile prin căutarea dușmanilor atât în interior, cât și în exterior, și prin distrugerea libertăților și valorilor fundamentale.

Declarația a fost făcută în discursul ținut în cadrul Forumului de la Davos, potrivit site-ului RBC.

„După cum știți, incapacitatea, dar și lipsa de voință de a rezolva astfel de probleme în secolul XX au dus la catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial. Bineînțeles, în zilele noastre un astfel de conflict mondial, care, sper eu, în principiu este imposibil, ar însemna sfârșitul civilizației”, a declarat Vladimir Putin, potrivit RBC.

Vladimir Putin a mai declarat că pandemia de coronavirus a accelerat ritmul schimbărilor structurale în lume, conform unor premise care erau deja create. Potrivit acestuia, nu există motive să credem că există riscuri de o mai gravă escaladare a contradicțiilor actuale.

Preşedintele rus a salutat prelungirea tratatului New START de limitare a arsenalelor nucleare rus şi american. Această prelungire „este fără îndoială un pas în direcţia cea bună”, a declarat Vladimir Putin, în timpul discursului video în cadrul forumului de la Davos.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…