Acasă Tehnologie Sondaj: Doar 9% dintre utilizatori nu verifică e-mailul în zilele libere

Sondaj: Doar 9% dintre utilizatori nu verifică e-mailul în zilele libere

Email-ul rămâne activ aproape permanent pentru toţi utilizatorii români, doar 9% dintre respondenţi declarând că nu îl verifică atunci când sunt în concediu, arată datele celui mai recent studiu derulat de platforma de recrutare Ejobs. Cei mai “silitori” (3,8%) au o frecvenţă-record de conectare la email, o dată sau de mai multe ori pe oră, în fiecare zi, se arată în sondaj.

Peste jumătate dintre angajaţii români (57%) au avut în ultimul an cel mult 10 zile de concediu, iar 20% nu au avut nicio zi liberă, în condiţiile în care 4 din 10 români spun că lucrează şi atunci când sunt în vacanţă.

Doar 17% dintre participanţii la sondaj şi-au luat toate zilele de concediu disponibile într-un an, iar 36% au declarat că, faţă de anii trecuţi, în ultimul an au avut mai puţine zile libere.

Previziunile pentru această vară sunt mai optimiste, având în vedere că 73,9% dintre angajaţi şi-au plănuit între 5 şi 20 de zile de concediu, în timp ce 13,3% vor avea maximum 5 zile libere, iar 12,7% vor rămâne toată vara la birou.

Bugetele rezervate pentru vacanţă: 60% spun că au alocat cel mult 500 de euro, iar 28% vor plusa, până la 1.000 de euro. Mai puţin de 15% dintre angajaţii români sunt pregătiţi să cheltuiască între 1.000 şi 2.000 de euro sau chiar mai mult.

Un număr semnificativ de angajaţi rămân conectaţi la ce se întâmplă la birou atunci când sunt în vacanţă.

Un sfert din totalul participanţilor la studiul derulat de eJobs au spus că, atunci când concediul este mai scurt de o săptămână, îşi aleg destinaţia în locuri apropiate, ca fus orar, de casă, astfel încât să poată fi contactaţi oricând, de către colegi. În plus, 18% declară că aceasta este o regulă de la care nu se abat niciodată, în timp ce 57% nu iau în calcul acest factor.

Studiul a fost derulat în perioada aprilie-mai 2018, pe un eşantion de 1.300 de respondenţi, cu vârste între 18 şi 56 de ani. Dintre aceştia, 56,8% sunt salariaţi fără funcţie de conducere.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …