Acasă Tehnologie Nokia 106 – un nou „dumb-phone” cu autonomie de 3 săptămâni

Nokia 106 – un nou „dumb-phone” cu autonomie de 3 săptămâni

Deși pentru o perioadă smartphone-urile Nokia au dispărut de pe piaţă, telefoanele de tip feature phone au rămas tot timpul disponibile în ofertele magazinelor de specialitate. Seria Nokia 100 este o adevărată constantă, aceasta inspirând şi relansarea modelelor „aniversare” 3310 şi 8110. Cel mai nou model din această gamă, Nokia 106, promite ca de obicei autonomie îmbunătăţită şi puţine funcţii avansate.

Nokia 106 vine cu un display de 1,8” cu rezoluţie 160 x 120 pixeli, fiind bazat pe un procesor MediaTek 6261D cu 4 MB RAM şi 4 MB stocare (da megabytes, nu gigabytes). Acest hardware este de ajuns însă pentru a rula sistemul de operare Nokia Series 30+, practic software-ul pe care îl întâlneam pe cele mai ieftine dispozitive Nokia încă de dinainte de era Windows Phone a brandului.

Acumulatorul de 800 mAh pare extrem de mic în comparaţie cu ceea ce includ producătorii de smartphone-uri în zilele noastre în produsele lor, însă acesta promite „săptămâni” de autonomie în stand-by, până la 16 ore de convorbiri şi 36 de ore de redare radio FM. Încărcarea se face printr-o mufă microUSB, iar acest telefon include şi un jack audio, necesar pentru redarea de radio, întrucât căştile servesc şi rolul de antenă FM.

Telefonul este disponibil doar într-o variantă de culoare neagră, iar preţul de pornire va fi de 20 de euro pe teritoriul Uniunii Europene, deci undeva aproape de 99 lei în România. Nokia 106 va intra în oferta magazinelor de specialitate foarte curând, dacă nu a apărut deja listat pe unele dintre acestea. Având în vedere că avem de a face cu un telefon dual-SIM extrem de ieftin, probabil că este o idee bună să aveţi unul pe undeva prin casă ca dispozitiv de rezervă, pentru momente nefericite, în care telefonul principal se strică sau este în service pentru reparaţii.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
 • The Big E

  “The vast majority of water on the Earth’s surface, over 96 percent, is saline water in th…
 • Nokia 1100 este cel mai vândut mobil

  Deși ai putea crede că iPhone este cel mai vândut telefon din toate timpurile, pe primul l…
 • Europa are nevoie de ”autonomie stategică” pentru apărare

  La Conferința anulă pentru securitate de la Munchen, miniştrii francez şi german ai apărăr…
 • Corsica cere autonomie

  Președintele francez Emmanuel Macron a sosit pentru două zile în Corsica. Mii de naționali…
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…