Acasă Intern Inundaţiile au făcut prăpăd în 19 judeţe

Inundaţiile au făcut prăpăd în 19 judeţe

În cursul zilei de luni, aversele torenţiale au produs inundaţii în 19 judeţe (Arad, Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea), cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava.

Din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au scos apa din 171 case, 286 curţi şi 98 beciuri/subsoluri.

În Aiud, judeţul Alba, a fost nevoie de evacuarea unei familii din locuinţă inundată, unde trăiau doi adulţi şi un copil de 9 luni.

În localitatea Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui, este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de luni. Căutările au fost oprite pe timpul nopţii şi reluate marţi dimineață.

Totodată, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin au fost evacuate trei persoane dintr-o anexă inundată din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, care au dus scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie.

În judeţul Bihor pe raza localităţilor Budoi, Voievozi şi Cupăr au fost salvate din calea viiturii şase persoane, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În judeţul Botoşani s-a produs un eveniment care putea pune în pericol viaţa oamenilor. În localitatea Rădăuţi Prut viitura a surprins un autoturism, iar cele patru persoane aflate în interior au rămas blocate. A fost nevoie de intervenţia pompierilor şi a unui buldoexcavator pentru a-i duce într-un loc sigur.

Începând de luni seara şi până marţi la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Someşul Mare, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Prut, fiind vizate judeţele din jumătatea de nord a ţării: Bacău, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în judeţul Neamţ, circulaţia este întreruptă pe DN15 (pe raza loc. Bistricioara), DN15B (pe raza loc. Pipirig) şi DJ 155F (pe raza loc. Izvoru Muntelui).

În judeţul Mureş, traficul rutier este îngreunat pe DN15, pe raza localităţii Petelea. Aici, râul Mureş a ieşit din albie, afectând o porţiune de aproximativ 300 de metri din drum.

În judeţul Botoşani traficul a fost întrerupt, din cauza vremii nefavorabile, pe DN29A (loc. Rediu). La ora transmiterii ştirii, însă, circulaţia s-a reluat în condiţii normale.

În judeţul Braşov, pe DN1 se circulă cu dificultate, după ce drumul a fost inundat între loc. Şercaia şi Mândra, la kilometrul 224.

În judeţul Bihor, DN76 (loc. Nucet), DN75 (loc. Cărpinet) şi DJ 191B (loc. Voivozi) au fost inundate, dar apele s-au retras, marţi dimineaţa, şi circulaţia rutieră a fost reluată.

Cinci trenuri sunt blocate, marţi, în judeţul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu maşini între Teiuş-Aiud şi Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată şi cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roşu de inundaţii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…