Acasă Economie Economia SUA este în ASCENSIUNE sub conducerea lui Donald Trump

Economia SUA este în ASCENSIUNE sub conducerea lui Donald Trump

Economia Statelor Unite a creat 225.000 de noi locuri de muncă în luna ianuarie, cu mult peste așteptările economiștilor, oferind noi semne că expansiunea economică are în continuare la bază fundamente solide pe fondul șomajului scăzut și al creșterilor de salarii, transmite BBC.

Raportul lunar al Departamentului american pentru muncă a informat că angajatorii au adăugat 225.000 de angajați în ianuarie, o accelerare a ritmului noilor angajări față de ultimele luni, în timp ce salariile au crescut într-un ritm anual de 3,1%. Ritmul lunar de creștere al salariului orar a urcat cu 0,2% luna trecută după o creștere de 0,1% în decembrie.

Noile angajări din construcții au fost solide grație condițiilor meteo favorabile ce a permis mai multe lucrări de construcții. Rata șomajului a urcat ușor de la un minim istoric al ultimilor 50 de ani la 3,6%, dar evoluția a venit pe fondul intrării pe piața muncii a multor persoane care caută un loc de muncă.

Angajări au avut loc în ianuarie și în industriile de transport și de depozitare. Economiștii se așteptau la o creștere a locurilor de muncă din economie de 160.000 în ianuarie.

Vorbind înaintea unui eveniment politic în Carolina de Nord, Trump a descris statisticile economice  drept „fantastice” și a adăugat că „locurile de muncă continuă să fie grozave, țara noastră continuă să se descurce grozav”.

Startul puternic din 2020 pentru economie este un motiv de laudă pentru președintele american care caută să fie reales în funcție în alegerile din noiembrie. Economia americană este așteptată să continue să crească într-un ritm moderat în ciuda unei scăderi puternice a investițiilor de capital.

Într-un comentariu răutăcios, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, membru al Partidului Democrat, a spus că revizuirea pe cele 12 luni până în martie 2019 arată „putreziciunea de la baza economiei Trump”. Ea a spus că „după trei ani (de mandat), economia Trump creează lunar, în medie, cu 42.000 mai puține locuri de muncă față de ultimii trei ani ai președintelui Obama.

Economia SUA a crescut cu 2,3% în 2019, după un avans economic de 2,9% în 2018, iar pentru acest an este prognozată o creștere a PIB de 2%.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…