Acasă Economie Hidroelectrica va fi listată la Bursă

Hidroelectrica va fi listată la Bursă

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat luni, la evenimentul ZF Power Summit 2020, că ministerul de resort susţine listarea Hidroelectrica la Bursă, iar băncile de dezvoltare doresc să facă parte din această procedură, printr-o prelistare cu un procent de 5% sau 10%, ceea ce ar ridica valoarea companiei, conform Mediafax.

„Hidroelectrica e o bijuterie a energiei româneşti, e o companie verde, iar alăturarea băncilor de dezvoltare va fi un câştig”, a explicat ministrul demis al Economiei.

Potrivit acestuia, Hidroelectrica poate avea un program ambiţios de investiţii, poate să facă parcuri eoliene sau solare.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Hidroelectrica să cumpere activele CEZ şi Enel din România, Virgil Popescu a susţinut că are aprobarea statului de a participa la această procedură, dar este „o licitaţie în desfăşurare şi mai bine nu vorbim despre acest lucru”.

Totodată, ministrul Economiei a anunţat că profitul de anul acesta al Hidroelectrica nu va fi la nivelul celui înregistrat anul trecut, mai ales din cauza secetei, dar va fi totuşi unul satisfăcător.

„Fiind o companie care produce energie pe bază de apă, este dependentă de ploi, de zăpadă, iar în perioada următoare vedem că vremea nu ne ascultă. Poate vedem în primăvară că încep ploile”, a spus acesta.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…