Acasă Extern Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbătă la Viena împotriva restricțiilor legate de coronavirus, la o zi după ce guvernul austriac a anunțat o nouă izolare și a declarat că vaccinurile vor deveni obligatorii anul viitor.

Mulți manifestanți au fluturat steaguri austriece și au purtat pancarte cu lozinci precum „nu vaccinării”, „ajunge” sau „jos dictatura fascistă”.

Numărul protestatarilor a depășit 35.000 de oameni, potrivit poliției, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că au avut loc mai puțin de 10 arestări, pentru încălcarea restricțiilor privind coronavirusul și interzicerea simbolurilor naziste.

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, o viziune încurajată de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament.

Cum infecțiile zilnice care încă stabilesc recorduri, chiar și după ce a fost impusă un blocaj pentru cei nevaccinați în această săptămână, guvernul a declarat vineri că va reintroduce blocarea luni și va face obligatoriu vaccinarea începând cu 1 februarie.

„De astăzi, Austria este o dictatură”

Anunțul guvernului austriac referitor la vaccinarea obligatorie l-a determinat pe liderul FPO, Herbert Kickl, să răspundă că „De astăzi, Austria este o dictatură”, informează Reuters.

„Nu suntem în favoarea măsurilor guvernului nostru”, a spus un protestatar, care făcea parte dintr-un grup care purta pe cap o folie de tablă și ținea perii de toaletă. La fel ca majoritatea protestatarilor care au vorbit cu presa, aceștia au refuzat să-și dea numele, deși starea de spirit era festivă.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Ludovic Orban: Asigurarea coeziunii majorităţii parlamentare necesită „extrem de multă experienţă”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că asigurarea coeziunii majorităţii parlamentare r…