Acasă Extern Cuba a transmis SUA o notă de protest

Cuba a transmis SUA o notă de protest

Cuba a transmis, miercuri, o notă de protest către diplomatului american din Havana, în legătură cu crearea de către Administrația Trump a unei entități pentru Internet în Cuba, despre care a spus că este o încercare de a încălca suveranitatea sa și de a desfășura activități subversive.

Departamentul de Stat al SUA a declarat săptămâna trecută că a convocat un grup de lucru pentru a promova „fluxul liber de informații” pe insula comunistă pro-rusă, care are una dintre cele mai scăzute rate de penetrare a internetului în lume. Grupul va examina modalități de „extindere a accesului la internet și a presei independente”, a spus acesta.

„Nota Ministerului cubanez de Externe a cerut guvernului S.U.A. să înceteze acțiunile sale subversive, intervenționiste și ilegale împotriva Cubei … și o invită să respecte suveranitatea Cubei”, a afirmat ministerul cubanez într-o declarație.

Ministerul cubanez de Externe a transmis această notă lui Lawrence Gumbiner, la Ambasada SUA din Havana.

Nota a fost transmisă în ziua în care președintele american, Donald Trump, s-a adresat Congresului și a subliniat sancțiunile administrației sale cu privire la ceea ce el a numit „dictatura comunistă și socialistă a Cubei și a Venezuelei”.

Relațiile dintre Statele Unite și Cuba s-au înrăutățit de la preluarea mandatului de președinte al țării de către Donald Trump. Administrația Trump a adoptat o politică mai strictă în relația cu Cuba, cu scopul da a  împinge Havana să spre deschidere economică și socială.

Ca urmare a noii atitudini politice a SUA, Cuba a extins accesul la internet, introducând hotspoturi Wi-Fi în spațiile publice din întreaga țară și conectând mai multe locuințe la internet. Au apărut și o mulțime de știri independente, bazate pe web, care s-au desprins de monopolul mass media de stat, care domină Cuba de o jumătate de secol.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…