Acasă Extern Protest pentru apel la justiție

Protest pentru apel la justiție

Maltezii au organizat, ieri, un protest masiv prin care au făcut apel la justiție în cazul jurnalistei Daphne Caruana Galizia asasinată, săptămâna trecută, cu o bombă amplasată în mașină în timp ce se îndrepta spre casă.

Daphne Caruana Galizia a plătit cu viața pentru dezvăluirile privind corupția guvernului maltez.

Caruana Galizia Raportate a publicat, în aprilie, articole despre implicarea în afaceri financiare offshore soției primului ministru maltez, Joseph Muscat. Aceasta era beneficiara unei firme secrete” Expirat Egrat” în Panama, în a cărei cont se aflau în 1 milion de dolari depuși din Azerbaidjan. Deși jurnalista a cerut lămuriri, acestea au fost neglijate continuu de premier și soția sa. Investigațiile justiției în acest caz sunt în curs de desfășurare.

Se așteaptă demisia premierului și a procurorului general.

Premierul Joseph Muscat a fost reales în funcție cu o mare majoritate, în luna iunie. Cu privire la protestul masiv organizat, ieri, în capitala La Valletta, a afirmat că nu se aștepta la organizarea acestuia și că ar fi „inadecvat “.

Președintele Marie-Louise Coleiro Preca a participat alături de soțul ei la protest, mergând la spatele mulțimii. O delegație a Partidului Laburist și a Partidului Naționalist au participat alături de manifestanți.

În semn de comemorare au fost depuse flori la poalele monumentului” Malta Great Siege devenit un altar temporar pentru Caruana Galizia.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…