Acasă Diverse Petiție antifumat în Austria

Petiție antifumat în Austria

Mai mult de 200.000 de austrieci au semnat o petiție prin care solicită interzicerea fumatului în baruri și restaurante, au afirmat organizatorii campaniei.

Ca parte a unui acord de coaliție, în luna decembrie, conservatorii Partidului Libertății de extremă dreapta și cancelarul Sebastian Kurz au fost de acord să ridice interdicția de a fuma în baruri și restaurante. Acordul va intra în vigoare în luna mai.

Noul guvern a mai spus că intenționează să facă o prioritate din democrația directă, făcând posibil un referendum prin colectarea a 900.000 de semnături, aproximativ o zecime din populație.

Având în vedere o tendință internațională către restricții mai mari asupra fumatului, Partidul Libertății a încercat să anuleze interdicția criticând ceea ce consideră drept excesele statului.

Numeroase campanii de sanatate, o asociatie a medicilor din Viena si un grup anti-cancer au lansat în comun o petiție adresată guvernului prin care solicită anularrea acordulu, întrucât sunt împotriva fumatului.

În cadrul sistemului actual, parlamentul trebuie să organizeze o dezbatere cu privire la orice problemă care atrage 100.000 de semnături.

Acest prag a fost atins duminică, dar campania continuă să colecteze semnături în ceea ce a devenit un spectacol de putere împotriva unui guvern care nu a dat nici un indiciu că intenționează să renunțe la acord.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…