Acasă Tehnologie Curierat smart home

Curierat smart home

Chiar dacă nu ești acasă poți primi coletul expediat printr-o firmă de curierat.

Companiile de tehnologie au găsit soluția pentru a lăsa anumiți străini să-ți intre în casă și să  livreze produsele comandate online.

Amazon a oferit acest serviciu în 2017.

Conceptul poate suna un pic alarmant, dar compania spune ca serviciul, numit Amazon Key, pentru membrii Amazon Prime, este nu numai convenabil, ci si sigur.

Amazon Key este un serviciu cu două componente: o camera de securitate Cloud Cam și o încuietoare compatibilă a ușii. Utilizatorii pot lasa curierii Amazon în casele lor in timp ce sunt plecați si pot urmari livrarea printr-o aplicatie pentru a se asigura ca șoferii nu fac nimic în afara de livrarea unui pachet și de plecare. Camera Cloud poate fi achiziționată separat și colectează și stochează clipuri video de până la 30 de zile cu  abonament.

Potrivit Amazon (AMZN), curierii sunt verificați  și autovehiculele de livrare sunt supraveghiate, și vor avea acces doar pentru o singură livrare, o singură dată.

Ingenioasa soluție costă 250 de dolari pentru pachetul Amazon Key și abonații camerelor de securitate pot plăti pentru serviciul Cloud Cam o sumă începând de la 69 USD pe an.

Serviciul face parte dintr-un efort de a face livrarile mai usoare pentru clientii Amazon și de a păstra pachetele în condiții de siguranță din cauza vremii sau a potențialilor hoți.

Compania Walmart a anunțat luna trecută un serviciu similar cu compania August.

Criticii spun că beneficiile serviciului, disponibile începând din această lună pe piețe selectate, nu pot depăși preocupările potențiale de confidențialitate și securitate. Aceștia spun că soluția prezintă riscul de a fi furat și de a deveni o țintă pentru hackeri.

„Nu cred că oamenii înțeleg pe deplin ramificațiile de stocare a 24 de ore de supraveghere internă a casei video și audio, care nu ar echivala în mod necesar ceea ar presupune compromisurile pentru comoditate”, a spus Katie Moussouris, fondatorul Luta Security.

Oamenii au renunțat de mult la datele cu caracter personal în schimbul folosirii produselor și serviciilor. De exemplu, Facebook (FB) este un serviciu gratuit care generează venituri din datele umane prin vânzarea de anunțuri direcționate. Dacă activați serviciile de localizare pe telefonul dvs., hărțile și alte aplicații poate fi  urmărită locația în care vă aflați.

Difuzoarele inteligente, cum sunt  Amazon Echo și Google Home, sunt dispozitive de ascultare care se pot conecta la calendar, conturi Uber și multe altele. Dispozitivele sunt declanșate de o comandă verbală și acționează ca asistent personal.

Întrucât companiile oferă mai multe soluții de tehnologie pentru problemele de zi cu zi, cum ar fi faptul că nu suntem acasă să semnăm pentru un colet, ei cer permisiunea de a se încorpora mai adânc în viața noastră.

„Noi toți avem această tendință de a decide că merită să renunțăm la intimitate pentru mai mult comfort”, a spus Moussouris. „Societatea este direcționată, acum, de companii care văd modalități  mai bune de a direcționa anunțuri sau de a aduce profit”.

Datele colectate prin Cloud Cam nu vor fi folosite în scop publicitar sau în alte produse Amazon, a confirmat compania pentru mass media.

Potrivit analistului Michael Pachter de la Wedbush Securities, Amazon Key este o modalitate de a vinde aparate foto.

„Cred că acest” serviciu „este un cal troian pentru a intra pe piața de securitate a casei”, a spus Pachter. „Dacă Amazon poate convinge 10% din cei 55 de milioane de membri americani să cumpere o cameră și să se înscrie pentru un sistem de securitate la domiciliu, va genera inițial un venit de peste 1 miliard de dolari anual în veniturile din servicii. ”

Deși mulți consumatori spun că apreciază viața privată, unele studii indică faptul că oamenii vor da fericit acest lucru pentru stimulentele mici.

Conform cercetărilor publicate de Biroul Național de Cercetare Economică din Statele Unite, consumatorii sunt dispuși să renunțe la viața privată atunci când li se oferă stimulente, și cer mai multe detalii  pentru a fi mai siguri. În studiul efectuat,  participanților le-a fost oferită gratuit pizza în schimbul adreselor de e-mail ale prietenilor, majoritatea au acceptat. Mai mult, când a fost oferită criptare pentru un cont, majoritatea participanților au ignorat configurarea funcției de confidențialitate și au ales o opțiune mai ușor de implementat, dar mai puțin sigură.

Există, de asemenea, preocupări potențiale de securitate cu Amazon Key care vine cu adăugarea unui dispozitiv conectat la internet la domiciliu. În 2016, Mirai botnet, care este o armată de computere controlate de un hacker, a folosit camerele de securitate conectate pentru a elimina site-urile mari. Unii hackeri au fost prinși spionând oameni prin intermediul camerelor Web, chiar și celor încorporate pe computerele Mac.

Vânzarea online este în creștere, la fel ca și ecosistemul serviciilor Amazon. Compania de cercetare Gartner estimează că vor exista 20,4 miliarde de dispozitive IoT în folosință până în 2020. Pentru fiecare nouă  adăugare, de la cărți la alimente până la Echo to Key, compania solicită consumatorilor atât încrederea, cât și informațiile personale.

Potrivit lui Vineetha Paruchuri, cercetător de securitate la Universitatea din Pennsylvania, nu există un cadru perfect pentru a ajuta oamenii în privința deciziilor de securitate. Iar pentru unii, avantajele și ușurința utilizării tehnologiei inteligente sunt mai importante decât riscurile potențiale. „O regulă simplă aici ar putea fi să vizualizăm cel mai bun caz și cele mai nefavorabile scenarii”, a spus Paruchuri.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
  • Smart City România – orașul cel mai tehnologizat

    România are 24 de oraşe smart, pe primele locuri, cu proiecte demarate în această privinţă…
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …