Acasă Extern Putin sugerează „administrarea temporară a Ucrainei” de către ONU, SUA, parteneri pentru a pune capăt războiului

Putin sugerează „administrarea temporară a Ucrainei” de către ONU, SUA, parteneri pentru a pune capăt războiului

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Ucraina să fie plasată sub o formă de administrare temporară pentru a permite noi alegeri și semnarea unor acorduri cheie pentru a ajunge la un acord în război, au informat agențiile de presă ruse vineri dimineața.

Comentariile președintelui rus a fos făcute pe fondul încercărilor SUA de a ajunge la o soluționare a conflictului prin restabilirea legăturilor cu Rusia și angajarea atât cu Moscova, cât și cu Kievul, în discuții separate. Liderul de la Kremlin a spus că el crede că președintele american Donald Trump își dorește cu adevărat pacea.

„În principiu, desigur, o administrație temporară ar putea fi introdusă în Ucraina sub auspiciile ONU, Statele Unite, țările europene și partenerii noștri”, a spus Putin, conform sursei citate.

Kremlinul consider că autoritățile din  Ucraina nu sunt un partener legitim de negociere, deoarece președintele Volodimir Zelenski a rămas la putere după încheierea mandatului său din mai 2024.

„Acesta ar fi pentru a organiza alegeri democratice și pentru a aduce la putere un guvern capabil, care se bucură de încrederea poporului și apoi pentru a începe discuții cu ei despre un tratat de pace”, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a spus că eforturile lui Donald Trump de a continua discuțiile directe cu Rusia – spre deosebire de predecesorul său Joe Biden, care a evitat contactele – au arătat că noul președinte își dorește pacea.

„După părerea mea, noul președinte ales al Statelor Unite dorește sincer încetarea conflictului din mai multe motive”, au spus agențiile citate.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, întrebat despre observațiile lui Putin cu privire la administrarea temporară, a spus că guvernarea în Ucraina este determinată de constituția sa și de poporul țării.

După întâlnirea de joi la Paris,  liderii europeni doresc continuarea războiului prin eforturi proprii, angajându-se, să întărească armata pentru a se asigura că aceasta este piatra de temelie a viitoarei securități în Ucraina.

Franța și Marea Britanie au încercat să extindă sprijinul pentru o „forță de reasigurare” străină în cazul unui armistițiu cu Rusia, deși Moscova respinge orice prezență a trupelor străine în Ucraina.

Ucraina respinge soluția

Zelenski a respins orice idee care pune sub semnul întrebării legitimitatea sa, spunând că Ucrainei i se interzice prin lege să organizeze alegeri conform legii marțiale și că organizarea unui scrutin în condiții de război s-ar dovedi în orice caz imposibilă. În ultimele zile, Zelenski l-a acuzat în repetate rânduri pe Vladimir Putin că vrea să continue conflictul.

Administrația Trump a propus un nou acord cu Ucraina, mai extins, în timp ce negociază cu Kevul obținerea de contracte pentru exploatarea minereurilor rare. Donald Trump a spus că un acord privind minereurile va contribui la asigurarea unui acord de pace, oferind Statelor Unite o miză financiară în viitorul Ucrainei.

În comentariile sale, Vladimir Putin a spus că Rusia avansează în mod constant pentru atingerea obiectivelor pe care și le-a stabilit în operațiunea sa din Ucraina. El a afirmat că Rusia  este în favoarea „soluțiilor pașnice la orice conflict, inclusiv acesta, prin mijloace pașnice, dar nu pe cheltuiala noastră”.

„De-a lungul întregii linii de contact militar, trupele noastre dețin inițiativa strategică”, a spus președintele Putin.

După trei ani de la lansarea invaziei pe scară largă a Ucrainei, forțele ruse dețin acum aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, Moscova declarând anexarea a patru regiuni cu locuitori majoritari ruși. Forțele sale au recuperat, de asemenea, o mare parte din teritoriul Kursk pe care l-a pierdut inițial într-o incursiune ucraineană în august anul trecut.

Vladimir Putin a lăudat eforturile grupului BRICS de a găsi o soluție pașnică – evidențiind China și India.

El a spus că Rusia este pregătită să coopereze cu multe atate, inclusiv Coreea de Nord, pentru a ajuta la încheierea războiului.

Vladimir Putin a spus că Rusia este, de asemenea, pregătită să colaboreze cu Europa, dar a adăugat că Europa „se comportă într-un mod inconsecvent”.

Țările europene, a spus el, încearcă „să ne ducă de nas, dar e în regulă, ne-am obișnuit. Sper că nu vom face greșeli bazate pe încrederea excesivă în așa-zișii noștri parteneri”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Comentarii închise.

Recomandări

Trump spune că Zelensky vrea să renunțe la acordul cu pământurile rare

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că  Vladimir Zelensky încearcă să renunțe la ac…