Acasă Cultură ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organizează şi găzduiește conferința „Israelul și Algoritmul Holocaustului” susţinută de prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy. Prezentarea are la bază informaţiile cuprinse în cărţile apărute la Editura Saga Algoritmul Holocaustului și Biosemiotica unei zile obișnuite (2 volume). În ultimele volume sunt explicate, într-o manieră accesibilă, aspectele neurologice ale mecanismelor fiziologice care participă și produc la om diverse emoţii şi reacţii (zâmbet, plâns, râs, căscat, strănut, sughiț etc.).
Manifestarea, desfășurată în limba română, va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 11:00, la sediul ICR Tel Aviv (bd. Shaul Hamelech nr. 8, Beit Amot Mishpat, etaj 6).

Programul mai cuprinde prezentarea editorului Adrian Grauenfels, care va aborda unele fenomene din cărțile amintite, cât şi filmul Artele în timp de război. De asemenea, Adrian Grauenfels, directorul Editurii Saga, va prezenta şi câteva dintre cele mai noi apariţii editoriale.

Prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, importantă personalitate culturală și medicală atât în Israel, cât și în România, este profesor de neurologie al Facultății de Medicină „Sackler” și profesor de științe forensic al Facultății „Buchman” din cadrul Universităţii din Tel Aviv. De asemenea, este profesor asociat al Universității „Pierre et Marie Curie” din Franța, membru de onoare al Academiei Române și membru asociat al Academiei de Neurologie din Statele Unite ale Americii. Doctor în Științe al Institutului „C.I. Parhon” din București, este membru a 12 organizații și asociații naționale și internaționale şi autor a peste 30 de cărți, 13 capitole în diferite cărți, 112 articole științifice originale, primind mai mult de 13 premii naționale și internaționale.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – apel pentru formarea unei alianțe antiglobaliste la nivelul întregii lumi împotriva ”Marii Resetări Mondiale”

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, un veritabil avertizor de integritate al Sf. Scaun și ad…