Acasă Intern În democrație guvernele nu cad datorită protestelor

În democrație guvernele nu cad datorită protestelor

Experiența tristă a căderii Guvernului Ponta și aducerea la putere a ”guvernului meu”, dă spernațe celor care coordonează protestele din ultimele zile, din Piața Victoriei, că opoziția ar putea veni din nou la putere în mod nedemocratic.

Câteva legi importante adoptate de parlament vor intra în vigoare în această toamnă, iar Proiectul privind legile siguranței naționale nu sunt pe placul multor oameni din sistem. La acestea se adugă interesul unor companii străine pentru schimbarea Legii offshore. Iată, ingredientele care contribuie la protestele din Piața Victoriei, chiar cu violență.

În statele democratice nu cad guvernele din cauza protestelor violente. Două exemple: 

Pe 2 aprilie 2015, în Montreal, Quebec, Canada peste 20.000 de studenți au protestat împotriva austerității și a creșterii taxelor de școlarizare.

Poliția canadiană a desfășurat un număr mare de jandarmi și au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor. Doi oameni au fost arestați în acea zi, în timp ce alții au fost răniți – GUVERNUL NU A CĂZUT(!).

Pe 4 august 2011, Mark Duggan a fost împușcat și ucis de poliție în Tottenham, nordul Londrei, declanșând cele mai mari tulburări civile pe care le-a văzut Marea Britanie în decursul unei generații – GUVERNUL NU A CĂZUT(!).

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…