Acasă Extern Donald Trump îi atacă pe democraţi după ce i-au respins concesiile

Donald Trump îi atacă pe democraţi după ce i-au respins concesiile

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur reprezentanţii Partidului Democrat, care au respins sâmbătă propunerile pe care le-a făcut pentru încheierea celui mai lung blocaj guvernamental federal din istoria Statelor Unite, relatează BBC.

Președintele Trump s-a declarat dezamăgit de faptul că Democraţii au respins propunerile înainte ca acesta să le prezinte. Preşedintele american a oferit două „compromisuri” în schimbul finanţării pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexic.

Donald Trump a anunţat sâmbătă că este dispus să prelungească permisele temporare a aproximativ un milion de imigranţi, care riscau să fie deportaţi.

Democraţii au catalogat propunerile ca fiind inacceptabile şi imposibil de urmat.

„Nancy Pelosi şi câţiva democraţi mi-au respins oferta înainte ca măcar să o pot prezenta. Ei nu văd infracţiuni şi droguri, văd doar anul 2020- ceea ce nu vor câştiga. Ar trebui să facă ceea ce este corect pentru ţară şi să permită oamenilor să se întoarcă la muncă”, a transmis Donald Trump duminică, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Într-o altă postare, preşedintele american a criticat dreapta conservatoare, care asociază oferta pe care a făcut-o cu amnistia „Nu, amnistia nu face parte din oferta mea. Este o prelungire de trei ani a programului DACA”, a adăugat Trump.

Președintele Donald Trump a decis în septembrie 2017 să abroge programul DACA, inițiat de Barack Obama, care-i proteja pe tinerii imigranti fara acte.

Într-un mesaj ulterior, președintele Trump a criticat-o dur pe Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

Nancy Pelosi s-a comportat iraţional şi a mers atât de mult în stânga încât acum a devenit un democrat radical. Este atât de îmmpietrită de adepţii de stânga din partidul său încât a pierdut controlul… Şi apropo, curăţă străzile din San Francisco, sunt dezgustătoare!”, a transmis preşedintele.

Guvernul Statelor Unite a intrat oficial în blocaj parţial pe 21 decembrie 2018, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casă Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontieră cu Mexic.

Până acum nimeni nu ştie cu exactitate cât va dura această situaţie, mai ales că preşedintele Donald Trump şi liderii democraţi continuă să se menţină fiecare pe poziţii, refuzând să accepte solicitările celeilalte tabere.

Aproximativ 800.000 de angajaţi federali din totalul de 2,1 milioane, adică mai mult de o treime, sunt afectaţi într-un fel sau altul de închiderea parţială a guvernului federal. Aproape jumătate vor fi trimişi acasă fără să fie plătiţi, în timp ce restul vor continuă să muncească fără însă să existe garanţia că vor fi plătiţi retroactiv atunci când situaţia va reveni la normal.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…