Acasă Extern Donald Trump acceptă tranziția formală către administrația Biden

Donald Trump acceptă tranziția formală către administrația Biden

Donald Trump a autorizat, luni seară, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden, după două săptămâni de când democratul l-a învins  în alegerile prezidenţiale din SUA.

Anunțul a fost postat pe Twitter: „Spre binele țării noastre, recomand ca Emily (Murphy, coordonatoarea serviciului de la Casa Albă care se ocupă de tranziție – n.r.) și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în privința inițierii protocoalelor și i-am spus echipei mele să facă același lucru”, a scris Donald Trump.

Serviciul General al Adiministrației, GSA (General Services Administration), a trimis o scrisoare prin care l-a informat pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie. Echipa democratului a anunțat că a fost informată despre inițierea  unei etape ce permite „un transfer de putere paşnic şi fără probleme’”.

Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele departamente guvernamentale.

Luni seara, a fost validat oficial rezultatul alegerilor din statul Michigan, unde învingător a fost declarat Joe Biden, o lovitură majoră pentru Donald Trump, care încă spera că mai poate întoarce rezultatul.

Învestirea noului președinte al Statelor Unite urmează să aibă loc la 20 ianuarie.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…