Acasă Extern Trump a reușit un ACORD temporar cu democrații și a DEBLOCAT bugetul

Trump a reușit un ACORD temporar cu democrații și a DEBLOCAT bugetul

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat sâmbătă ordonanţa executivă care prevede reluarea temporară a activităţilor agenţiilor guvernamentale federale, în contextul impasului bugetar, informează agenţia Associated Press.

Donald Trump a semnat ordonanţa executivă în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă dimineaţă, ora României). Decretul prezidenţial, aprobat rapid de Senat şi de Camera Reprezentanţilor, prevede fonduri pentru agenţiile guvernamentale până pe 15 februarie.

În această perioadă, Donald Trump va continua negocierile cu liderii opoziţiei democrate pentru a obţine 5,7 miliarde de dolari în scopul construirii unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Preşedintele SUA anunţase vineri seară că a ajuns la un acord temporar pentru încetarea celui mai lung blocaj guvernamental din istoria Statelor Unite.

„Sunt foarte mândru să anunţ astăzi că am ajuns la o înţelegere pentru a pune capăt blocajului şi pentru a redeschide agenţiile guvernamentale”, a declarat președintele Trump.

În cazul în care Donald Trump nu va ajunge la niciun acord cu liderii din Congres, blocajul bugetar ar reîncepe după 15 februarie.

„În cazul în care nu vom reuşi să ajungem la un acord corect cu liderii Congresului, agenţiile guvernamentale fie îşi vor înceta din nou activităţile pe 15 februarie, fie voi folosi prerogativele pe care mi le conferă Constituţia SUA pentru a aborda această situaţie de urgenţă”, a afirmat Donald Trump cu ocazia semnării decretului.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…