Acasă Diverse Cafeaua s-ar putea ieftini

Cafeaua s-ar putea ieftini

Ultimele previziuni arată o creştere semnificativă a producţiei de cafea.

Producţia globală de cafea din intervalul 2018-2019 este estimată să crească până la cifra record de 171,2 milioane de saci, cu 11,4 milioane de saci mai mult decât în 2017-2018, arată datele Departamentului pentru Agricultură american. Astfel că, în viitorul apropiat, cafeaua s-ar putea ieftini.

Creşterea va fi suficientă încât să acopere şi creşterea consumului de la nivel mondial, care ar urma să ajungă până la 163,2 milioane de saci. Unitatea de măsură pentru cafea este un sac de 60 de kg. Cu toate că Departamentul pentru Agricultură nu a precizat acest lucru în previziunile sale, creşterea producţiei s-ar putea traduce şi într-o posibilă scădere a preţurilor, mai ales în Europa, care este cel mai mare importator de cafea.

Cea mai mare parte a acestui surplus de producţie ar urma să fie acoperit de Brazilia – care este şi cel mai mare producător la nivel mondial de cafea. Estimările arată că producţia Braziliei va totaliza 60,2 milioane de saci, cu 9,3 milioane de saci mai mult decât în intervalul anterior. Din acest surplus, 6 milioane de saci vor fi din sortimentul Arabica şi 3,3 din Robusta.

Vietnamului – al doilea cel mai mare producător – va avea o producție crescută, cu aproximativ 600.000 de saci, ducând totalul la 29,9 milioane de saci. Surplusul, preponderent din sortimentul Robusta, se datorează creşterii suprafeţei cultivate.

Conform estimărilor, producția va rămâne neschimbată în Mexic în restul Americii Centrale (Guatemala, Honduras, Panama, Costa Rica, El Salvador şi Nicaragua) se estimează că va rămâne neschimbată, la 20,3 milioane de saci. Cu toate acestea, este estimată o scădere a exporturilor din această regiune, cu aproximativ 16,7 milioane de saci.

Şi Columbia va înregistra plafonări ale producţiei, la cifra de 14,5 milioane de saci. Va creşte însă exporturile cu încă 500.000 de saci, ducând totalul la 12,5 milioane.

Uniunea Europeană este cel mai mare importator de cafea din lume. Peste 40% din totalul exporturilor de la nivel global sunt destinate acestei pieţe, care în 2018-2019 vor atinge 48 de milioane de saci – cu un milion mai mult decât în intervalul 2017-2018. Cele mai mari pieţe de importuri ale Uniunii Europene sunt Brazilia (29% din total), Vietnam (24%), Honduras şi Columbia (amândouă cu câte 7%).

SUA sunt al doilea cel mai mare importator de cafea. În 2018-2019 importurile americane vor atinge 27 de milioane de saci, cu 2,4 milioane mai mult decât în intervalul 2017-2018. Cele mai mari pieţe de importuri ale Statelor Unite sunt Brazilia (23% din total), Columbia (22%), Vietnam (15%) şi Honduras (6%).

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…