Acasă Tehnologie Dronele pot planta copaci

Dronele pot planta copaci

Compania americană BioCarbon Engineering a lansat o tehnologie de plantare a copacilor cu ajutorul dronelor. Cu această tehnologie, dronele vor putea planta până la 100.000 de copaci într-o singură zi.

Pe măsură ce temperaturile climatice vor crește vor exista mai multe incendii, iar temperaturile extreme vor permite ca unele incendii să ardă mai intens și să se răspândească mai repede, făcându-le mai dificil de stins.

„Stadiul actual al tehnicii este plantarea manuală a puieților”, a declarat fostul inginer al NASA și CEO al BioCarbon, Lauren Fletcher. „Scopul tehnologiei noastre este de a face plantare actuală mai eficientă.”

Potrivit lui Fletcher, dronele pot să planteze copaci de 60 de ori mai repede decât plantarea manuală. În primul rând, un grup de drone efectuează o cercetare aeriană 3D a terenului pentru a culege date despre topografie și calitatea solului. După planificarea însămânțării dronele sunt încărcate cu păstăi de semințe germinate înmuiate într-un gel bogat în nutrienți. Aceste păstăi sunt puse în capsule presurizate care se se deschid la impact. Dronele sunt trimise pe terenul cartografiat, plasându-se la distanța și înălțimea programată optim pentru a lansa semințele în pământ. Răsadurile sunt apoi monitorizate.

„Am proiectat sistemul nostru astfel încât doi piloți să ruleze simultan mai multe drone, permițând o rată de plantare zilnică de 100.000 de copaci pe zi”, a declarat Fletcher. „Cu 60 de echipe pot fi plantați peste 1 miliard de copaci pe an. Cu potențialul oferit de această tehnologie se pot planta până la 10 miliarde de copaci în fiecare an”.

Un alt avantaj pe care îl oferă dronele este accesul în zone greu accesibile, cum sunt zonele montane sau mangrovele.

Compania BioCarbon va folosi această tehnologie pentru a replanta pădurile din Statele Unite, în sezonul de plantare din primăvara anului viitor. Prin acest proiect de start-up vor fi reîmpădurite zonele devastate de uraganul Katrina, pădurile distruse de incendii și cele afectate de infestarea cu paraziți.

„Următoarea fază pentru noi este să continuăm să lucrăm la scară mai mare și să modernizăm proiectarea dronelor pentru a le face mai automate, astfel încât să putem începe să distribuim această tehnologie celor care plantează copaci”, a spus Fletcher. „Cheia succesului este dotarea guvernelor și a comunităților locale cu această tehnologie emergentă”.

Tehnologia poate fi un avantaj deosebit dacă se află în mâinile potrivite. SUA utilizează, în prezent, dronele pentru a ajuta echipajele de pe teren să monitorizeze incendiile. În Dubai a apărut recent prototipul unei drone care transportă spuma pentru combaterea incendiilor.

„Indiferent dacă este vorba de plantarea de semințe, de stingerea incendiilor, de gestionarea vieții animalelor sălbatice, de detectarea insectelor sau dăunătorilor, dat fiind faptul că trebuie gestionate întinderi mari de teren dronele vor juca un rol tot mai important în astfel de operațiuni forestiere”, a spus Daniel Schmoldt, expert în aplicații high-tech în resurse naturale.

„Odată cu avansarea tehnologiilor care permit autonomia, creșterea timpului de zbor și reglementările guvernamentale permit desfășurarea în întregime a dronelor, în special a celor inteligente și autonome, dronele vor schimba managementul pădurilor și al mediului”, a spus Schmoldt.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …