Acasă Diverse Masacrarea legală a delfinilor și balenelor

Masacrarea legală a delfinilor și balenelor

Sesiuni legale de vânătoare sadică și barbară a delfinilor și balenelor sunt organizate în Insulele Feroe, care fac parte din Danemarca.

Imaginile publicate de Fox News arată masacrarea în masă a balenelor și a delfinilor într-o serie de vânători, în această vară, în apele din jurul Insulelor Feroe.

Imaginile au fost filmate de activiști voluntari din grupul de conservare a oceanelor Sea Shepherd Global, care însoțesc turiștii pe Insulele Feroe, un arhipelag danez, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Islanda.

Grupul a declarat pentru Fox News că voluntarii săi au participat la „patrule teritoriale sub acoperire” pentru a documenta vânătoarea legală în Danemarca, pe o perioadă de 10 săptămâni, din iulie până la începutul lunii septembrie a acestui an.

Scopul proiectului a fost acela de a expune „uciderea barbară a delfinilor și a balenelor în Insulele Feroe”, a afirmat Rob Read, directorul gupului Sea Shepherd Global din Marea Britanie, într-o declarație trimisă prin e-mail la televiziunea Fox News. La acțiunea sub acoperire au luat parte 18 voluntari din Regatul Unit și Franța, a adăugat el.

Vânătorile datează de la sfârșitul secolului al XVI-lea. Autoritățile de pe insule permit locuitorilor să împingă de pe ambarcațiuni grupuri de balene și delfini în ape puțin adânci, unde sunt ucise cu ajutorul unor „lanțuri spinoase” care sunt aruncate cu forță în jurul gâtului pentru a le rupe măduva spinării.

Sea Shepherd Global a declarat că voluntarii săi au documentat nouă vânători separate, care sunt cunoscute sub numele de” grindadrap” în limba franceză locală. Cele nouă vânători au reprezentat masacrarea a 198 de delfini albi și 436 de balene.

Guvernul Insulelor Feroe a a atacat Sea Shepherd Global într-o declarație trimisă prin e-mail către Fox News. „Reprezentanții Sea Shepherd arată imagini negative ale vânătorii de balenele din Faeroe prezentându-le ca „barbare”, ” inutile”, ” rele” și „slăbatice”, care descriu locuitorii Insulelor Feroe ca fiind „psihopați sadici „, cu scopul de a provoca mânie și revoltă împotriva oamenilor de aici”, a spus acesta. „Ei au ales o țintă ușoară, deoarece vânătoarea de balene din Insulele Feroe are loc în aer liber pentru ca oricine să se uite și să documenteze”.

Guvernul a afirmat că untura și carnea de balenă fac parte din dieta națională a Insulelor Faroes. „Capturile sunt împărțite în mare parte, fără a fi vîndute, între participanții la o vânătoare de balene și locuitorii din cartierele locale”, a afirmat acesta. „Fiecare balenă oferă comunităților câteva sute de kilograme de carne și de untură – carne care altfel trebuia să fie importată din străinătate”.

Un voluntar al Sea Shepherd Global, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de organizație, a descris vânătoarea din 29 august în satul francez Hvannasund. „Faptul că am văzut pe viu ce s-a întâmplat a fost o experiență cutremurătoare”, a explicat voluntarul, într-o declarație oferită Fox News. „Pe măsură ce balenele erau împinse din ambarcațiuni mici spre țărm, intensitatea loviturilor cu” lanțuri spinoase” a crescut. Apoi au fost agățate cu cârlige și târâte pe țărm într-un mod sadic cu ajutorul unui de „remorcher de război”. Sea Shepherd Global spune că în vânătoarea de la Hvannasund, din 29 august, au fost ucise 46 de balene.

Un alt activist sub acoperire a descris vânătoare din satul Bour, din 31 august, unde 29 de balene au fost ucise în același mod barbar. „Am filmat copii care încearcă să elimine dinții mai multor balene cu un cuțit de buzunar și să elimine felii din ceea ce părea a fi o tumoare pe o balenă”, a declarat voluntarul Sea Shepherd.

Aproximativ 1700 de balene și delfini albi au fost vânați, în acest an, în în Insulele Feroe, potrivit guvernului insulelor. Media de creștere pe termen lung a balenelor în Insulele Feroe este de 800 pe an. Statisticile oficiale arată că 295 de balene au fost ucise anul trecut și 501 au fost ucise în 2015.

Autoritățile din Feroe au declarat că vânătoarea de balene pe insule este sustenabilă. „Captura medie anuală pe termen lung a balenelor din Insulele Feroe reprezintă mai puțin de 1% din totalul stocului estimat”, a declarat guvernul insulelor, în declarația trimisă prin e-mail către Fox News. ” Capturile de balene în Insulele Feroe sunt pe deplin durabile și acest fapt este recunoscut pe plan internațional de mult timp”.

Vânătoarea se poate efectua în orice moment al anului, iar balenele pe care le vânăm nu sunt o specie pe cale de dispariție, s-a afirmat în declarație.

Lanțurile spinale folosite pentru a ucide balenele au fost proiectate de un medic veterinar faeroez și asigură pierderea conștiinței și moartea în câteva secunde a mamiferelor, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Insulelor Feroe la Fox News la începutul acestui an. Un grup de balene este ucis, de obicei, în mai puțin de cincisprezece minute, a spus el.

Guvernul insulelor afirmă că populația de balene pilot din estul Atlanticului de Nord este de aproximativ 778.000, dintre care aproximativ 100.000 sunt în jurul insulelor Insulelor Feroe.

„Agricultura de ovine, vânătoarea de balene și furajele au permis Insulelor Feroe ca națiunea insulară să mențină un nivel relativ ridicat de auto suficiență în producția alimentară”, a declarat guvernul, în declarația sa către Fox News. „În Insulele Feroe se consideră că este de bunul simț atât din punct de vedere economic cât și al mediului să se profite cât mai mult de resursele naturale disponibile pe plan local și să se păstreze cunoștințele necesare pentru a folosi ceea ce natura poate oferi într-un mediu oceanic dur”.

Insulele Feroe sunt un grup de insule care se auto administrează și fac parte din Danemarca, dar nu face parte din Uniunea Europeană, unde este interzisă vânătoarea de balene.

Activiștii au cerut Uniunii Europene să ia măsuri împotriva Danemarcei asupra vânătorii balenelor din Insulele Feroe.

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…