Acasă Extern Flynn a acționat legal

Flynn a acționat legal

Afacerile lui Flynn au fost „legale” a declarat, sâmbătă, președintele Donald Trump, răspunzând la declarația prin care fostul său consilier pentru Securitate Națională, a pledat ”vinovat”, adică a recunoscut că a mințit FBI.

Michael Flynn a încheiat o înțelegere și a fost de acord să coopereze în ancheta privind presupusa înțelegere cu Rusia. Acordul încheiat de Flynn a determinat speculațiile că ar exista dovezi incriminatoare.

Președintele Trump a scris pe Twitter, sâmbătă, că nu are „nimic de ascuns”.

În conformitate cu termenii înțelegerii încheiate de Michael Flynn cu Robert Mueller, Consilerul Special care se ocupă de această investigație, Flynn a recunoscut că a dat FBI declarații false.

Răspunzând la acuzațiile aduse lui Michael  Flynn, Președintele Trump a scris: „Trebuia să-l concediez  pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședintele țării și FBI-ul, pentru că s-a făcut vinovat de aceste minciuni, este rușinos, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției erau legale. Nu era nimic de ascuns! ”

Michael Flynn a recunoscut că a mințit cu privire la contactul său cu ambasadorul rus Serghei Kislyak în decembrie 2016, după ce Donald Trump a fost ales președinte, dar înainte de a depune jurământul de investire.

Michael Flynn a fost interogat de FBI, la scurt timp după ce Donald Trump a preluat funcția de președinte al țării în luna ianuarie, cu privire la întâlnirile pe care le-a avut în luna decembrie cu ambasadorul rus Kislyak. Flynn a fost forțat să demisioneze în februarie, la numai 23 de la numirea sa în funcție.

Potrivit declarației FBI cu privire la declarația semnată de Flynn, acesta a discutat despre răspunsul Rusiei la sancțiunile SUA, precum și despre rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind Israelul.

Conform Legii Logan este ilegal ca un cetățean american privat, așa cum a fost Michael Flynn în timpul perioadei de tranziție, să conducă afacerile externe fără permisiunea sau implicarea guvernului SUA.

Acuzația privind declarațiile false are în mod normal o pedeapsă de până la cinci ani în închisoare, dar în condițiile unei înțelegeri cu anchetatorii, Michael Flynn se confruntă cu o pedeapsă mai ușoară de numai șase luni, conform uzanței instanțelor americane.

Administrația Trump a căutat să se distanțeze de Maichael Flynn. Avocatul Casei Albe, Ty Cobb, a declarat vineri că: „Acuzația nu implică pe nimeni altcineva decât pe dl Flynn”.

Apariția în mass-media că Flynn cooperează cu Mueller a umbrit o victorie semnificativă a Președintelui Trump prin care Proiectul de lege privind reforma fiscală a fost votat în Senat,  vineri seara, cu 51 de voturi pentru și 49 împotrivă.

Reforma fiscală promisă de Donald Trump în timpul campaniei electorale este prima realizare legislativă semnificativă.

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…