Acasă Diverse Michael Flynn a mințit FBI

Michael Flynn a mințit FBI

Fostul consilier pentru Securitate Națională al Statelor Unite, Michael Flynn, a recunoscut că a mințit FBI cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu ambasadorul rus cu câteva săptămâni înainte ca Donald Trump să devină președinte.

Acuzațiile au fost aduse de Consilierul Special Robert Mueller ca parte a anchetei privind presupusa intervenție rusească în alegerile din SUA, din  2016.

Michael Flynn a fost forțat să demisioneze în februarie, la o lună după ce a fost interogat de FBI despre întâlnirea cu ambasadorul rus Serghei Kislyak în perioada de tranziție, înaintea preluării mandatului de către Donald Trump. Acum se confruntă cu acuzații penale.

Michael Flynn are rangul cel mai înalt în cadrul Administrației SUA care urmează să fie acuzat. El a spus că va coopera în ancheta condusă de  Mueller. Flynn s-a prezentat, astăzi, la tribunalul federal din Washington DC și a recunoscut că a făcut „declarații false, fictive și frauduloase”.

Potrivit relatării AFP, Michael Flynn a fost întrebat de judecătorul Rudolph Contreras dacă dorește să pledeze vinovat și a răspuns „Da, domnule”. În declarația sa, Flynn a arătat „se străduiește să stabilească lucrurile” și a subliniat: „Plecarea mea și acordul de a coopera cu Biroul Special al Legii reflectă o decizie pe care am luat-o în interesul familiei și al țării”.

Casa Albă a dat o declarație, astăzi, în care afirmă că „pledarea vinovăției la acuzațiile aduse nu implică pe nimeni altcineva decât pe domnul Flynn”.

În luna octombrie, fostul manager de campanie al președintelui Trump, Paul Manafort și asociatul în afaceri Rick Gates au fost acuzați de conspirație privind relațiile pe care le-au avut cu Ucraina. De asemenea, George  Papadopoulos, fost membru al comitetului consultativ pentru politica externă în campania prezidențială a lui Donald Trump, pe 5 octombrie, a pledat vinovat cu privire la faptul că a dat declarații false agenților FBI despre contactele pe care le-a avut cu guvernul rus în 2016.

Michael Flynn este acuzat de declarații false date agenților FBI în care a afirmat că la data de 29 decembrie 2016 nu i-a cerut ambasadorului Kislyak să „se abțină de la escaladarea situației ca răspuns la sancțiunile pe care Statele Unite le-au impus împotriva Rusiei în aceeași zi”, nereușind să-și amintească răspunsul ulterior a ambasadorului rus cu privire la faptul că Rusia și-a moderat răspunsul la sancțiuni ca urmare a cererii sale, conform relatării BBC.

Cine este Michael Flynn?

Flynn și-a pierdut funcția de consilier pentru Securitate Națională, după doar 23 de zile de la numirea în funcție, ca urmare a faptului că l-a mințit pe vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu privire la discuțiile avute cu ambasadorul Rusiei la Washington despre sancțiunile SUA asupra Rusiei.

După demisie au apărut și alte alte acuzații. Mass media americană a informat luna trecută că președintele Recep Erdogan  și fiul său i-au oferit 15 milioane de dolari pentru a ajuta la îndepărtarea forțată din SUA a clericului musulman Fethullah Gulen și livrarea lui în Turcia. Avocatul lui Flynn a respins relatările, afirmând că sunt „scandaloase”.

Michael Flynn este general locotenent cu trei stele în armata americană, acum pensionar, a pierdut șefia Agenției de Informații (DIA) în 2014, sub președintele Barack Obama. Ulterior, el s-a alăturat campaniei lui Donald Trump. În timpul Convenției Partidului Republican, din vara anului 2016, Flynn a orchestrat campania care viza candidatul democrat. În timp ce a fost escortat, astăzi, de agenții FBI, câțiva protestatari i-au blocat calea și au strigat „penal”.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…