Acasă Diverse Divorțul islamic „nu este legal” în UE

Divorțul islamic „nu este legal” în UE

Divorțurile care nu sunt acordate de o instanță de stat nu trebuie să fie recunoscute din punct de vedere juridic, a decis Curtea Europeană de Justiție  (CEJ).

Un musulman născut în Siria, care a divorțat de soție  într-un tribunal Sharia (tribunal islamic), a fost informat de tribunalul din Europa că divorțul nu este valabil din punct de vedere legal în Germania, unde locuiește acum fostul cuplu.

Curtea Europeană de Justiție a declarat că țările Uniunii Europene nu trebuie să recunoască în mod legal divorțurile care nu au fost acordate de o instanță de stat.

Legea musulmană, care este o lege religioasă, acordă bărbatului dreptul de a divorța instant de soție prin rostirea cuvântului „talaq” (divorț) de trei ori.

Aceasta este prima hotărâre a CEJ pe această temă.

CEJ a declarat că regulamentul „nu se aplică, în sine, recunoașterii unei decizii de divorț pronunțate într-o țară terță”.

CEJ a adăugat că o declarație unilaterală de divorț în fața unei instanțe religioase nu intră sub incidența regulamentului Uniunii Europene și a declarat că acest caz trebuie soluționat în conformitate cu legislația germană.

CEJ nu se pronunță asupra litigiilor, ci asupra problemelor de drept, prin urmare instanța de la München va lua o decizie finală cu privire la această problemă.

Ce este divorțul musulman instant?

Tripla pronunțare a cuvântului ”talaq” (tradus – divorț) nu are nicio mențiune în legea islamică Sharia sau în Coran, chiar dacă în practică a existat zeci de ani.

Cercetătorii islamici ulama spun că în Coran este explicat în mod clar cum se emite un divorț: perioada de divorț trebuie să fie împărțită în trei luni pentru a pronunța cuvântul ”talaq” la interval de o lună, cu scopul de a  acorda un timp pentru reflecție și reconciliere.

De ce trebuie spus „talaq” de trei ori?

În unele interpretări ale legii islamice, un bărbat poate să divorțeze de soție și să revină în cuplu dacă a pronunțat numai de două ori acest cuvânt. După cea de-a treia pronunțare, practic al treilea divorț, căsătoria s-a încheiat complet și nu poate fi reluată.

În prezent, majoritatea statelor islamice au interzis divorțul prin tripla pronunțare a cuvântului talaq.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…