Acasă Diverse SOS pentru măgăruși

SOS pentru măgăruși

Măgărușii lumii se confruntă cu cea mai mare criză din istorie ca urmare a cererii mari de piei și a faptului că în China carnea de măgar este folosită în alimente considerate sănătoase și în medicina tradițională.

Carnea de măgăriță este o mâncare populară pentru chinezi, iar scăderea uriașă a numărului acestora în China, pentru că sunt greu de reprodus, a forțat furnizorii să caute în alte părți ale lumii.

Africa a fost lovită grav, deoarece animalele reprezintă o parte importantă a vieții pentru transport și agricultură, în special în comunitățile mai sărace.

În multe locuri prețul unui măgar s-a dublat în ultimii ani, iar hoții au lăsat familiile în imposibilitatea de a obține un nou animal. Furtul de măgari și sacrificarea lor imediată pentru obținerea pielii sunt des întâlnite pe teritoriul Africii.

Pe piață sunt tranzacționate peste 1,8 milioane de piei în fiecare an, potrivit estimărilor organizației de caritate „The Sanctuary of Donkey” din Marea Britanie, însă cererea este de 10 milioane.

Populația de măgari din China a scăzut de la 11 milioane în 1990 la 3 milioane astăzi, pe baza datelor guvernamentale.

Prin fierberea pielii de măgar se obține o gelatină maro care este ingredientul esențial în produsele chinezești „ejiao” care sunt considerate alimente sănătoase, și la producerea medicamentelor tradiționale. Prețul gelatinei din piele de măgar este de 388$/kg.

Unele state africane și-au luat măsuri. Uganda, Tanzania, Botswana, Niger, Burkina Faso, Mali și Senegal au interzis exportul de măgari în China.

În alte state africane, cum este Kenya, creșterea prețului și a cererii de piei și carne de măgar a condus la deschiderea de abatoare e în toată țara. Fiecare abator poate sacrifica în jur de 150 de animale pe zi. Atât carnea cât și pieile sunt refrigerate și exportate în China.

Suferința la care sunt supuși măgărușii este greu de descris. Aceștia sunt achiziționați la” greutate în viu”, sunt urcați pe cântare metalice și apoi sunt împușcați în cap. Locuitorii spun că sunt fericiți pentru că înainte să vină chinezii nu beneficiau de nimic de la măgari, erau nevoiți să vândă vaci și capre pentru a face rost de bani. Rezultatul? Măgărușii sunt uciși pe scară mare, de-a lungul continentului.

Cumpărătorii chinezi monitorizează procesul și se asigură că totul este ambalat și pregătit corespunzător.

Însă, modul în care sunt tratați măgărușii este foarte criticat. Organizațiile caritabile și inspectorii de mediu din Oxpeckers, Africa de Sud au descoperit cazuri îngrozitoare de abuz asupra animalelor care așteaptă să fie ucise.

„Aceasta este cea mai mare criză văzută vreodată”, a declarat Mike Baker de la Donkey Sanctuary, care conduce o campanie internațională pentru a opri comerțul cu produse de măgar până când va fi reglementată corespunzător.

„Vedem că milioane de măgăruși sunt luați și supuși la cruzime și suferințe pe care nu le-am mai văzut-o niciodată. Măgărușii sunt înfometați o lungă perioadă de timp înainte de a fi uciși pentru a se jupui mai ușor.

Datorită lui Mike Baker presiunea internațională începe să aibă impact. Datorită eforturilor sale Uganda, Tanzania, Botswana, Niger, Burkina Faso, Mali și Senegal au interzis Chinei să facă comerț cu măgari sau cu produse rezultate din sacrificarea acestora.

Aceste abuzuri au apărut și în țări precum Brazilia și Peru unde chinezii caută să-și extindă piața de achiziție.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…