Acasă Diverse Bijuterii furate din colecția regală

Bijuterii furate din colecția regală

Bijuterii indiene furate din colecția regală Qatari expuse în  Veneția.

Hoții au furat mai multe obiecte ale maharajahilor indieni deținute de un membru al familiei regale Qatari, după un jaf care a avut loc la expoziția de bijuterii de la Palatul Dogilor din Veneția, a declarat poliția.

La Palatul Dogilor din Veneția a fost expusă o colecție de  270 de bijuterii foarte valoroase, care prezintă cinci secole de măiestrie indiană.

Bijuteriile furate, parte din comorile expoziției Mughals și Maharajahs, nu au fost printre cele mai importante articole expuse, dar poliția a declarat că sunt fabricate din aur, platină și diamante, iar valoarea lor este estimată în milioane de euro.

Anchetatorii au declarat că hoții au reușit să fure obiectele dintr-o vitrină securizată, în dimineața zilei de miercuri, după dezactivarea sistemului de alarmă, apoi au dispărut  în mulțime și au scăpat.

Alarma a fost dată câteva ore mai târziu în palatul cunoscut sub numele de Palazzo Ducale din Italia, din centrul Veneției, situat la un capăt al Pieței San Marco.

„Ne confruntăm în mod clar cu doi profesioniști care au reușit să scape, în ciuda faptului că toate sălile expoziției sunt echipate cu sisteme de alarmă sofisticate tehnologic”, a declarat comisarul șef al poliției, Vito Gagliardi.

Colecția Al Thani cuprinde 270 de bijuterii indiene din pietre prețioase, care se întind pe parcursul a peste 400 de ani de la perioada Mughal până în prezent. Bijuteriile au fost colecționate de șeicul Hamad bin Abdullah Al Thani și acum aparțin familiei conducătoare a Qatarului.

Revista Forbes a spus a spus despre colecția de bijuterii că: „Nu există o colecție comparabilă pe planetă”.

Expoziția de la Veneția urma să se încheie miercuri, fiind ultima prezentare a colecției după ce a fost expusă la Grand Palais din Paris, Muzeul Victoria și Albert din Londra, Mitropolitan din New York și Muzeul Miho, lângă Kyoto, Japonia.

Un purtător de cuvânt al colecției, John Maxse, a declarat că este în contact cu autoritățile italiene și cu Fundația Muzeelor ​​Civice de la Veneția, care conduce Palatul Dogilor.

Într-o declarație, fundația a declarat că broșa și cercei furați au fost „piese contemporane și, prin urmare, au o valoare mai puțin istorică decât alte elemente din colecție”.

Poliția din Veneția a spus că, din moment ce articolele erau unice, ar fi aproape imposibil să se vândă pe piață.

 

5/5 - (19 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…