Acasă Cultură Expoziție cu obiecte din colecţia Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane

Expoziție cu obiecte din colecţia Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane

Piese reprezentative din colecţia de arheologie a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii eveniment, vernisată joi la sediul instituţiei, perioada acoperită de artefacte începând cu neoliticul şi continuând până în epoca romană, multe dintre acestea fiind arătate publicului în premieră.

Alături de piese aflate de multă vreme în colecţia muzeului vor fi expuse şi noi descoperiri rezultate, în ultimele două decenii, în urma cercetărilor sistematice realizate de specialişti pe şantierele arheologice sau în cadrul lucrărilor de infrastructură derulate în judeţul Hunedoara.

Printre piesele de valoare se regăsesc vase ceramice, piese de plastică, idoli, amulete, podoabe, unelte şi arme confecţionate din piatră, ceramică, os, corn şi metal.

Intitulată „Piese reprezentative din colecţia de arheologie a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva” expoziţia este organizată cu prilejul celui de-al XIV-lea Congres internaţional de Tracologie „Reconstituind trecutul: de la comunităţile bronzului la regatele de fier!”, care se va desfăşura la Deva în perioada 6-10 mai 2020.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…