Acasă Cultură O EXPOZIȚIE UNICAT în lume

O EXPOZIȚIE UNICAT în lume

Fostul Președinte al României Emil Constantinescu a inaugurat, vineri, la Muzeul Național de Geologie din București, o expoziție unicat în lume, cu minerale, artefacte din metale prețioase și pietre semiprețioase pe care le-a adunat de-a lungul vremii într-o colecție personală.

 

Expoziția este intitulată „Minerale. Artefacte din metale prețioase și pietre semiprețioase. Colecția Emil Constantinescu”.

După încheierea mandatului de Președinte al României, pe lângă activitatea prodigioasă în domeniul relațiilor internaționale, Profesorul Emil Constantinescu s-a întors la ”prima iubire”, geologia.

La vernisajul expoziției Emil Constantinescu a fost înconjurat de prieteni și de doctoranzii domnie sale; în prezent, fiind și conducător de doctorate la Facultatea de Geologie din cadrul Universității București.

 

Despre fostul Președinte al României Emil Constantinescu putem vorbi numai la superlativ indiferent de domeniul la care ne referim.

Emil Constantinescu este SINGURUL Președinte al României cu a cărui activitate, depusă atât în timpul mandatului cât și după aceea, românii se pot mândri.

De asemenea, prin intensa și prestigioasa activitate depusă în calitate de geolog, Emil Constantinescu merită să fie așezat în Galeria  Marilor Geologi ai Lumii.

Hartă în cadrul expoziției care indică locurile străbătute de Emil Constantinescu:

Câteva minerale din cadrul expoziției:

Expoziția dezvăluie și obiecte și distincții ale președintelui Emil Constantinescu.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 18 mai – 30 iunie. 

4.7/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…